Ana SayfaÇalışma YaşamıMilas’ta maden sahasında heyelan: İki işçi hayatını kaybetti, bir işçi mahsur

Milas’ta maden sahasında heyelan: İki işçi hayatını kaybetti, bir işçi mahsur

HABER MERKEZİ – Muğla’nın Milas ilçesinde meydana gelen heyelan sonucu yüzlerce ton ağırlığındaki kayanın altında kalan iki işçi yaşamını yitirdi, bir işçi ise mahsur.

Muğla’nın Milas ilçesi Sarıkaya mahallesi ile Labranda Antik Kenti arasında yer alan bölgedeki maden sahasında heyelan meydana geldi.

Olay yerine çok sayıda arama kurtarma ve sağlık ekibi sevk edilirken, heyelan nedeniyle kayaların altında kalan iki işçi hayatını kaybetti.

Hayatını kaybeden işçilerin Şükrü Otlak ve Engin Tutuk olduğu belirtildi.

Bir kişi mahsur 

Bölgede arama kurtarma çalışmaları sürerken, bir işçinin sağ kurtarıldığı açıklandı.

Kurtarılan işçinin Tayfun Akıncı olduğu ve Milas Devlet Hastanesi’nde tedaviye alındığı kaydedildi.

Öte yandan Servet Çapacıoğlu isimli işçinin halen enkaz altında olduğu bildirildi.

‘Ruhsatsız’ iddiası

Kayaların altında kalan Engin Tutuk’un kardeşi Kenan Tutuk, işletmenin ‘ruhsatsız’ olduğunu öne sürdü.

Tutuk, “Sabah abimden önce başka bir operatörler sokmak istemişler onlar girmek istememiş. O yüzden abimle bir arkadaşını sokmuşlar, 3 kuruş için abim ile arkadaşının canı gitti, büyük bir ihtimalle gitti. Şu anda sizin karşınızda zor konuşuyorum, bu yapı da kaçakmış bunu da diğer ölen operatörün kardeşinden öğrendim. Bunu size söyler mi bilmiyorum, çünkü o bu şirkette çalıştığı için ona baskı yapacaklar büyük bir ihtimalle, para verecekler bir şey yapacaklar. Bunlar büyük şirket, ben bu şirkette çalışmıyorum. Bunu gayet net bir şekilde söylüyorum, burası kaçak bir işletmeymiş. İki kişi aşağıda kayanın altında, hiç bir şekilde haber alamıyoruz. Kazı çalışmaları devam ediyor” diye konuştu.

Vali Civelek’ten açıklama

Öte yandan Muğla Valisi Esengül Civelek, heyelanın meydana geldiği olay yerinde açıklamalarda bulundu.

Civelek, düşen kayanın yaklaşık 500-600 ton ağırlığında olduğunu kaydederek, “Feldspat madeni sahasında bir kaya, iş makineleri çalışırken düşmüş. İş makineleri ve sürücüleri, kayanın altında kalmış” dedi.


Diken, NTV, AA