Ana SayfaEkolojiNedeni ‘cami inşası’: Diyarbakır’daki Parkorman’da ağaçlar sökülüyor

Nedeni ‘cami inşası’: Diyarbakır’daki Parkorman’da ağaçlar sökülüyor

HABER MERKEZİ – Diyarbakır Kayapınar’da bulunan Parkorman’da cami yapılacağı gerekçesi ile ağaçlar sökülmeye başlandı.


Haber: Altan Sancar


Diyarbakır’ın Kayapınar ilçesinde bulunan ve kentin önemli yeşil alanlarından biri olan Parkorman’da Cuma günü itibari ile ağaçların köklerinden sökülmeye başlandığı öğrenildi.

Cami yapılacağı gerekçesiyle ağaçların belirli bir düzene göre söküldüğü belirtilirken, durumu gören yurttaşlar yaşananlara tepkili.

Parkın Diyarbakır merkezinde önemli bir yeşil alan olduğunu dile getiren Yaşar Akalp, şimdiye kadar 20’ye yakın ağacın söküldüğüne şahitlik ettiğini belirtti.

Diğer yandan Parkorman çevresinde birkaç cami ve yakınlardaki binaların altında da mescitler bulunduğunu belirten Akalp, “Çevrede bu kadar ibadethane varken, yeşil bir alana ağaçları sökerek cami yapılması anlaşılabilir bir şey değil” dedi.

Yurttaşların ağaçların cami inşaatı nedeniyle kesildiği iddiaları üzerine görüştüğümüz belediye yetkilileri de yaşananları doğruladı.

İsminin gizlenmesi koşulu ile Gazete Karınca’ya bilgi veren belediyeden bir yetkili, yeşil alana cami yapılacağını ve çalışmaların yeni başladığını aktardı.

Cami inşaatının bin 500 metrekare alanda yapılacağını dile getiren yetkili, “Kayyum atandıktan sonra sık sık gelip gidenler oluyordu, ancak elleri boş dönüyorlardı. Bu defa caminin yapılmasına karar verilmiş” dedi.

Parka inşaat tabelasının önümüzdeki günlerde asılacağı da belirtiliyor.

Parkorman hakkında

Şehrin merkezinde 2007 yılında yapımına başlanan, 72 bin metrekerelik parka yapımı tamamlanınca “Ayşe Nur Zarakolu Parkı” adı verilmiş, ancak Diyarbakır Valiliği bu isme izin vermemişti.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ne kayyum atanması ardından Parkorman’ın adı “15 Temmuz Şehitleri Parkı” olarak değiştirilmişti.

Parkta 1.353 adet 57 değişik türden ağaç, 11.000 adet değişik türden bodur ağaç bulunuyordu.

Previous post
İstanbul'da kar, Kuzey Ege'de fırtına
Next post
ABD: Suriye'de kurulacak 'güvenli bölge'yi uluslararası bir güç kontrol edecek