Ana SayfaGüncelReyhanlı Katliamı’nın sanıklarından Aykan Hamurcu gözaltına alındı

Reyhanlı Katliamı’nın sanıklarından Aykan Hamurcu gözaltına alındı

HABER MERKEZİ – Hatay Reyhanlı’da 53 kişinin hayatını kaybettiği bombalı saldırıların firari sanıklarından Aykan Hamurcu gözaltına alındı.

Reyhanlı Katliamı’nın firari sanıklarından ‘Hakan’ kod adlı Aykan Hamurcu’nun yakalandığı bildirildi.

Ajansların aktardığı habere göre Hamurcu, Hatay Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı istihbarat ekiplerinin Antakya-Samandağ karayolunda bir otomobile düzenledikleri operasyonda gözaltına alındı.

Hamurcu, sorgu için emniyet müdürlüğüne götürüldü.

Ne olmuştu?

11 Mayıs 2013 tarihinde patlayıcı yüklü bir minibüs, saat 13.21’de Hatay’ın Reyhanlı ilçesi belediye binası yanında, bir diğeri ise dört dakika sonra PTT’nin önünde patlatılmıştı.

Patlamalarda beşi çocuk 53 kişi hayatını kaybetmiş, 155 kişi de yaralanmıştı. 10’u resmi kurumlara ait olmak üzere 144 araç, ev ve iş yeri hasar görmüştü.

Soruşturma sonucunda 33 kişi hakkında dava açılmıştı.

Reyhanlı Katliamı Davası’nda karar 23 Şubat 2018’de çıkmıştı. Yargılanan 33 kişiden 9’u ağırlaştırılmış müebbet hapis, 13’ü ise 10-15 yıl arasında değişen hapis cezasına çarptırılmıştı.

Saldırının planlayıcısı olmakla suçlanan Yusuf Nazik’in ise yargılanması Ankara 9. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam ediyor. Nazik, MİT operasyonuyla Suriye’nin Lazkiye kentinde yakalanmıştı.

Previous post
Meclis Başkanlığı seçimi 24 Şubat'ta: Adaylar kimler?
Next post
Ölüm orucunda olan tutuklu trans kadın Buse için BM'ye başvuru