Ana SayfaGüncel‘Silahlanma’ çağrısında bulunan Sedat Peker hakkında soruşturma başlatıldı

‘Silahlanma’ çağrısında bulunan Sedat Peker hakkında soruşturma başlatıldı

HABER MERKEZİ – Yaptığı bir konuşmada, silahlanma çağrısında bulunan suç örgütü lideri Sedat Peker hakkında ‘Halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme’ suçlamasıyla soruşturma başlatıldı.

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker, Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) ve Milliyetçi Hareket Partisi’nden (MHP) oluşan ‘Cumhur İttifakı’na destek ve silahlanma çağrısında bulunmuş, “İmkanı olanlar ruhsatlı silahlar, av tüfekleri alsınlar, mutlaka hazırlıklı olsunlar” demişti.

Gelen tepkiler üzerine Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Peker hakkında “Suç İşlemeye Tahrik” ile “Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik Etme” suçlarından soruşturma başlattı.

Sedat Peker ne demişti?

Pazartesi günü İstanbul’un Ataşehir ilçesinde katıldığı bir etkinlikte konuşan Sedat Peker, Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) ve Milliyetçi Hareket Partisi’nden (MHP) oluşan ‘Cumhur İttifakı’na destek ve silahlanma çağrısında bulunmuştu.

“Biz bu vatanın delileriyiz, fedaileriyiz” ifadesini kullanan Peker, “Şimdiden seçimlerde YSK’yı tanımadıklarını söylüyorlar, seçim sonucuna göre insanları, partililerini sokaklara dökecekler. Bunun amacı terör örgütleri mensuplarının da o partililerin arasına katılıp ülkeyi yakmaları ve yıkmalarıdır. Polisimiz, askerimiz güçlüdür ancak bu ülkenin evlatları da bu ülkenin sokaklarını koruyacaklar” şeklinde konuşmuştu.


Akşener’den ‘silahlanın’ diyen Sedat Peker’e tepki, Soylu’ya çağrı