Ana SayfaGüncelŞüpheli şekilde yaşamını yitiren Rabia Naz’ın babası: Bu bir cinayet, üzeri örtülüyor

Şüpheli şekilde yaşamını yitiren Rabia Naz’ın babası: Bu bir cinayet, üzeri örtülüyor

HABER MERKEZİ – Giresun Eynesil’de evinin önünde şüpheli şekilde yaşamını yitiren 11 yaşındaki Rabia Naz Vatan’ın babası “Kızım trafik kazası geçirmiş. Ama geçirdiği trafik kazası ölümü ile sonuçlanacak kaza değil. Çarpanlar evimin yanına bırakarak teras kattan atlayıp intihar etmiş gibi bir hava vermeye çalıştılar. Kızım kan kaybından öldü” dedi. Adli tıp raporu da ölümün intihar değil ‘bedensel travmaya’ bağlı olduğunu ortaya koydu.

Giresun’un Eynesil ilçesinde 11 yaşındaki Rabia Naz Vatan, 13 Nisan 2018 tarihinde evinin önünde yaralı halde bulundu.

Hastaneye kaldırılan çocuk yaşamını yitirirken, ölüm sebebinin intihar ya da yüksekten düşme olduğu öne sürüldü.

Ancak hazırlanan adli tıp raporunda ölümün yüksekten düşme değil, ‘bedensel travma’ sonucu gerçekleştiğine yer verildi.

Aile de çocuklarına otomobil çarptığını, yaralı halde evin önüne bırakıldığını söyledi.

‘Üzeri örtülmeye çalışılıyor’

Çocuğunun ölümünün cinayet olduğunu ve üzerinin örtülmeye çalışıldığını kaydeden baba Şaban Vatan, “Olayın ardından bütün bulguları inceledim. Kızım trafik kazası geçirmiş. Ama geçirdiği trafik kazası ölümü ile sonuçlanacak bir kaza değil. Çarpanlar evimin yanına bırakarak teras kattan intihar etmiş gibi bir hava vermeye çalıştılar. Kızım evimin yanında kan kaybından öldü” ifadelerini kullandı.

Olay şu ana dek yargı tarafından da yeterince soruşturulmuş değil. Öyle ki Şaban Vatan, kızının ölümünün ardındaki gerçeği kendi araştırmalarıyla bulmaya çalışıyor ve sosyal medya hesabından gelişmeleri duyuruyor.

Savcılık dosyasında değişiklik

Kızının yaşamını yitirdiği gün, polise saat 17.00 sıralarında bir kız çocuğuna siyah bir aracın çarptığına ilişkin bir ihbarda bulunulduğunu belirten Vatan, şu bilgileri paylaşıyor:

“Bu durumu savcılığa da belirttim. Savcılık dosyasında şüpheli geçen ölümün nedeni gece yarısına kadar trafik kazası, sabaha karşı düşme ya da intihar olarak belirtilmiş. Ortada bir soru işareti var.”

Kızının yaralarının temizlenmiş olduğunu da belirten Vatan, evlerinin yakınındaki oto yıkamacıya aynı gün tariflere uyan siyah bir aracın geldiğini ve sahibinin telaşlı olduğunun kendine aktarıldığını da söylüyor.

Çocuğunun ölümünün aydınlatılması için bir miting de düzenleyen aile, yaptıkları araştırmalar sonucu failleri bulma noktasına geldiklerini açıkladı.

Previous post
Başvuru yapıldı: Kolin, Üçüncü Havalimanı hisselerini devrediyor
Next post
Balat'taki Ermeni Kilisesi'ne nefret saldırısı