Ana SayfaGüncelTBMM başkanlığına Mustafa Şentop seçildi

TBMM başkanlığına Mustafa Şentop seçildi

HABER MERKEZİ – Bugün yapılan Meclis Başkanlığı seçimlerinde, AKP Tekirdağ Milletvekili Mustafa Şentop seçimlerin üçüncü turunda aldığı 336 oyla Meclis’in yeni başkanı oldu.

Binali Yıldırım’ın İstanbul Belediye Başkan Adaylığı için istifa etmesinin ardından bugün yapılan Meclis Başkanı seçimlerinin sonucu belli oldu.

AKP Tekirdağ Milletvekili Mustafa Şentop, CHP İstanbul Milletvekili Engin Altay, HDP İzmir Milletvekili Serpil Kemalbay ve İYİ Parti Antep Milletvekili İmam Hüseyin Filiz’in aday olduğu seçimde, AKP adayı Şentop üçüncü turda 336 oyla Meclis’in yeni başkanı oldu.

Üçüncü turda salt çoğunluğu sağladı

TBMM Genel Kurulu’nda, birinci tur yapılan oylamada 528 milletvekili oy kullandı.

İlk tur oylamada, AKP Tekirdağ Milletvekili Mustafa Şentop 322, CHP İstanbul Milletvekili Engin Altay 120, HDP İzmir Milletvekili Serpil Kemalbay 45, İYİ Parti Antep Milletvekili İmam Hüseyin Filiz 35 oy aldı. 6 oy da geçersiz sayıldı.

İkinci turda adayların aldıkları oy da arttı, ancak yine üçte iki çoğunluk olan 400 oy sayısına ulaşan olmadı. İkinci turda Şentop 333, Altay 126, Kemalbay 46, Filiz 35 oy aldı.

Seçimin üçüncü turunda ise AKP Tekirdağ Milletvekili Mustafa Şentop 336 oy alarak salt çoğunluğu sağladı ve Meclis’in yeni Başkanı oldu.

Engin Altay 124, Serpil Kemalbay 46, İmam Hüseyin Filiz ise 33 oy aldı. 3 oy da geçersiz sayıldı.

Mustafa Şentop kimdir?

Mustafa Şentop hakkında TBMM resmi internet sitesinde yer alan bilgiler şu şekilde:

1968 yılında Tekirdağ’da dünyaya geldi. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi. Yüksek lisans ve doktorasını Marmara Üniversitesinde Kamu Hukuku alanında yaptı.

1993 yılında Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesinde Araştırma Görevlisi olarak çalışmaya başladı. 2002’de doktor, 2005’te doçent, 2011’de profesör oldu. Marmara Üniversitesi dışında birçok üniversitede lisans ve lisans üstü seviyesinde dersler verdi. Marmara Üniversitesinde çeşitli idari görevlerde bulundu.

Öğrencilik yıllarından itibaren çeşitli dergilerde yazarlık, yöneticilik ve editörlük; akademik dergilerde yayın kurulu üyeliği, editörlük ve hakemlik yaptı. Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezinin (ESAM) İstanbul Başkanlığı görevini yürüttü. 4. ve 5. Olağan Kongrelerde AKP MKYK Üyeliğine seçildi ve 2012-2015 yılları arasında Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı.

24, 25 ve 26. Dönemde İstanbul Milletvekili seçildi. Anayasa Komisyonu Başkanvekilliği yaptı. 24. Dönemde Anayasa Uzlaşma Komisyonunda AKP’yi temsilen görev aldı. 26. Dönemde Anayasa Komisyonu Başkanlığı görevini yürüttü.

İyi düzeyde İngilizce ve Arapça bilen Şentop, evli ve 4 çocuk babası.

Previous post
Thom Yorke’un hiç duymadığınız “Suspiria” kayıtları yayında
Next post
İstanbul'da şüpheli ölüm