Ana SayfaGüncelTuncel ve Kışanak’a hapis cezası: “Demokratik siyaset cezalandırıldı”

Tuncel ve Kışanak’a hapis cezası: “Demokratik siyaset cezalandırıldı”

HABER MERKEZİ – Tutuklu siyasetçiler Gültan Kışanak ile Sebahat Tuncel’e toplam 29 yıl hapis cezası verilmesiyle ilgili açıklama yapan HDP, “İktidarın güdümünde olduğunu kanıtlayan yerel mahkeme bu kararla Tuncel ve Kışanak şahsında demokratik siyaseti cezalandırmıştır” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Sezai Temelli, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel ve yerine kayyum atanan eski Diyarbakır Belediyesi Eş Başkanı Gültan Kışanak’a verilen hapis cezalarına dair yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından haklarında toplam 29 yıl hapis cezası verilen iki siyasetçinin yargılandıkları davanın “hukuksuzluklar ve usulsüzlüklerle dolu” olduğu vurgulandı.

“Cemaat yargısının Kürtlere ve demokratik siyasete karşı başlattığı kumpaslar, iktidar yargısı tarafından aynen sürdürülmektedir” ifadeleri kullanılan açıklamada, yerel mahkemenin verdiği bu kararla Tuncel ve Kışanak şahsında demokratik siyasetin cezalandırıldığı belirtildi.

“İktidarın güdümünde olduğunu kanıtlayan yerel mahkeme bu kararla Tuncel ve Kışanak şahsında demokratik siyaseti cezalandırmıştır. Adına yargılama denilen bu garabet başından beri böyle kurgulanmış ve kurgulandığı gibi sonuçlandırılmıştır.”

“Karar aynı zamanda bir siyasi mühendislik içermekte”

Kararın 31 Mart yerel seçimleri öncesinde verilmesine de dikkat çeken HDP Eş Genel Başkanları, şunları kaydetti:

“31 Mart yerel seçim arifesinde verilen bu karar aynı zamanda bir siyasi mühendislik içermektedir. 31 Mart’ta tarihe karışacak olan kayyum zihniyeti bu kararla meşrulaştırılmaya, halk iradesinin gasp edilmesi haklılaştırılmaya çalışılmaktadır. Gültan Kışanak şahsında Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin hizmetleri; Sebahat Tuncel şahsında ise belediyecilikte çok önemli ve evrensel özellikler taşıyan gelişmelere imza atan Demokratik Bölgeler Partisi’nin faaliyetleri cezalandırılmaktadır. Karar bu açıdan 2009 seçimlerinden hemen sonra Cemaat ile AKP’nin ortaklaşa başlattığı ve adına ‘KCK operasyonları’ dedikleri hukuksuzluğun da sürdürülmesidir.

“Ağır bedellerle demokrasi mücadelesi veren bizim için kesilen bu cezalar onur nişanesidir. Bu darbeci zihniyet bizleri, faaliyetlerimizi, kadın özgürlük ve eşitlik mücadelesini cezalandırabilir, ama dünyada hayranlık uyandıran mücadelemizi asla engelleyemez.

“Bu iktidar cezalandırdıkça Nobel Barış Ödülü’ne aday gösterilen Selahattin Demirtaş örneğinde görüldüğü gibi, bizler büyüyeceğiz. Bu kararları alanlar ise, dün Kışanak’a Diyarbakır zindanında işkence edenler ve 2 Mart 1994 darbesinin mimarları gibi utançla anılacaklardır.”


Tuncel ve Kışanak’a toplam 29 yıl hapis cezası




Önceki Haber
İstanbul'da sivri biberin fiyatı yüzde 74 arttı
Sonraki Haber
ORC'den yerel seçim anketi: Ankara'da Mansur Yavaş 5 puan önde