Ana SayfaGüncelTuzla’daki ‘koku’ soruşturması: Bir kişi gözaltına alındı

Tuzla’daki ‘koku’ soruşturması: Bir kişi gözaltına alındı

HABER MERKEZİ – İstanbul Tuzla’da ortaya çıkan ağır koku nedeniyle başlatılan soruşturma kapsamında bir vidanjör sürücüsü gözaltına alındı.

İstanbul Tuzla’daki İçmeler mahallesinde bulunan Tuzla Devlet Hastanesi civarında dün ağır bir koku ortaya çıkmış, koku kısa sürede tüm mahalleye yayılmıştı.

Bölgeye gelen AFAD, AKOM, İGDAŞ, itfaiye, polis ve zabıta ekiplerinin yaptığı incelemeler ve ölçümlerde kokuda hidrojen sülfür değerlerinin biraz yüksek çıktığı açıklanmıştı.

Kimyasal madde kokusundan etkilendiği için hastaneye kaldırılan iki çocuğun tedavilerinin ardından taburcu edildiği belirtildi.

Kokunun kaynağına ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında bir vidanjör sürücüsü olan C.A.’nın gözaltına alındığı duyuruldu.

Vidanjör ise Orhanlı Polis Merkezi önüne çekildi.

Vidanjörden örnekler alınırken, olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Vali ‘sabotaj’ demişti

Dün (26 Şubat) konuya dair açıklama yapan Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı, kokuyu ‘çok ilginç bir hadise’ olarak değerlendirmişti.

Bunun bir ‘sabotaj şüphesi olabileceğini’ ileri süren Yazıcı şu ifadeleri kullanmıştı:

“Bugünkü bu hadise çok ilginç bir hadise. Emniyet yetkilileriyle, valilikle, AFAD yetkilileriyle görüştük. Çok ilginç, rögar kapağının açılıp herhangi bir yerde; Moda’da da Üsküdar’da da olabilecek rögar kapağının açılıp dökülen madde olduğu düşünülüyor. Maddenin ne olduğuna dair araştırma yapılıyor. İşin müsebbipleri aranıyor. Mahalleyi bile kapsamadığı için, bir vidanjör ve kimyasal döküm olmadığını; lokal bir hadise olduğunu ve özellikle de birilerinin bir sabotaj gibi olabileceği şüphesi bile uyanabiliyor insanın kafasında.”

Previous post
Keşmir krizi: Pakistan, Hindistan'a ait iki savaş uçağını düşürdüğünü duyurdu
Next post
PTT Genel Müdürü görevden alındı