Ana SayfaGüncelVan’da gözaltında işkenceye maruz bırakılan çocuklara zorla evrak imzalatıldı

Van’da gözaltında işkenceye maruz bırakılan çocuklara zorla evrak imzalatıldı

HABER MERKEZİ – Van’da gözaltına alındıktan sonra ağır işkencelere maruz bırakılan çocukların avukatı, üç çocuğa okumalarına dahi izin verilmeden korkutularak evrak imzalatıldığını söyledi.

Van’da 15 Şubat’ta gözaltına alınan üç çocuk, gözaltı sırasında ve ardından götürüldükleri Van Asayiş Şube Müdürlüğü’nde işkenceye maruz kalmıştı.

Çocukların kafalarına ayak ve silah dipçikleriyle vurulmuş, yüzleri ve vücutları yumruklanmış, kafaları klozete sokulmuştu.


Van’da gözaltına alınan üç çocuğa işkence


İşkenceyi haberleştirerek duyuran Mezopotamya Ajansı muhabiri Müjdat Can’a konuşan çocukların avukatı Naci Duman, psikolojik olarak kötü durumda olan çocuklara korkutularak evrak imzalatıldığını söyledi.

Duman, işkenceye uğrayan çocuklardan biriyle önceki akşam yaptığı görüşmeyi anlattı.

“16 Şubat gece saatlerinde polis tekrar Çocuk Şube’ye gidip çocuklarla görüşmüş ve çocuklara bir evrak imzalatmış. Çocuklar beyanında evrakları okumak istemişler ama ‘Siz imzalayın, bunlar sizinle ilgili değil’ denilerek, çocukların beyanına göre, onları biraz da korkutarak evraklar imzalatılmış. Tabi evrakların ne olduğu, içeriğinde neler olduğuna dair henüz bilgimiz yok.”

‘Ağır bir travma yaşıyorlar’

Yüzlerinde işkence izleri olan çocukların ifadelerinin de hala alınmadığına dikkat çeken Duman, çocuklara ağır bir travma yaşatıldığını ve ilk önce kendisiyle dahi konuşamadıklarını belirtti.

“İfadeler alındıktan sonra dosyanın içinde ne olduğunu göreceğiz. Ne tür ifadeler alınmış bilmiyoruz. Bildiğimiz kadarıyla çocuklardan hukuka aykırı şekilde ‘mülakat’ adı altında bazı beyanlar alınmış. Bazı şeyler kabul ettirilmiş tarzında duyumlar aldık. Ne tür deliller var, bu soruşturma neden başlatılmış, dosyada neler var ifadeler alındıktan sonra göreceğiz.”