Ana SayfaGüncelYerel seçimler: EMEP, Halkevleri, TÖPG ve TİP’ten İstanbul’da ‘ortak hareket’ kararı

Yerel seçimler: EMEP, Halkevleri, TÖPG ve TİP’ten İstanbul’da ‘ortak hareket’ kararı

HABER MERKEZİ – EMEP, Halkevleri, TİP ve TÖPG İstanbul örgütleri, yaklaşan yerel seçimlerde ortak hareket edeceklerini duyurdular.

Emek Partisi (EMEP), Halkevleri, Türkiye İşçi Partisi (TİP) ve Toplumsal Özgürlük Partisi Girişimi (TÖPG) İstanbul il örgütleri, 31 Mart yerel seçimlerine dair ortak açıklama yaptı.

Kadıköy’de bulunan TİP Genel Merkezi’nde yapılan açıklamaya partilerin temsilcileri ve üyeleri katıldı.

“Emeğimize, doğamıza, İstanbul’a sahip çıkalım” pankartının açıldığı açıklamada, hazırlanan ortak metni EMEP İstanbul İl Başkanı Sema Barbaros paylaştı.

Ekonomideki gidişata değinen Barbaros, “krizin yeni zamlar, işten çıkarmalar, vergilerin daha da ağırlaştırılması, hak gaspları gibi en can yakıcı sonuçlarının yerel seçimler sonrasına ertelendiğini” ifade etti. Doğalgaz gibi temel ihtiyaçlarda süresi 31 Mart’a kadar olan ‘göstermelik indirimler’ yapıldığını belirtti.

İstanbul’u ‘yok oluşa’ götüren şeyin neoliberal politikalar olduğunu, bunun müsebbibinin de 1994 yılında Recep Tayyip Erdoğan’ın belediye başkanı olduğu günden bugüne eski ve yeni AKP kadroları olduğunu vurgulayan Barbaros, “Hangi koltukta oturursa otursun, İstanbul’u bizzat yöneten Erdoğan’dır” dedi.

“İstanbul’un AKP’ye bırakılamayacağını” söyleyen Barbaros, “Erdoğan’ın İstanbul modelinin artık iflas ettiğini” de belirterek, kendi yerel yönetim anlayışlarından bahsetti.

  • Neoliberal yerel yönetim anlayışına ve emekçiler üzerinde yarattığı yıkıma, krizle derinleşen sömürü ve yoksulluğa, tek adam rejiminin yerel yönetim programına karşı emeğin, halkın, doğanın çıkarlarını, yaşadığımız kenti savunacağız.
  • İstanbul’u ilgilendiren tüm konularda halkın söz sahibi olduğu bir yönetim modeli için mücadele edeceğiz.
  • Büyükşehir ve ilçelerde halkın ümit ve özlemlerini kişisel ranta tahvil eden, neoliberal yerel yönetim politikalarını ‘projelendiren’ aday kim olursa olsun karşısında olacağız.
  • Halk yararına, demokratik bir yerel yönetim anlayışını bulunduğumuz her zeminde savunacağız.
  • Yerellerde halkın örgütlü yan yana gelişini, dayanışmasını, direnme imkânlarını büyütecek her tür çabayı güçlendireceğiz.

Herkesi ‘ortak mücadeleye’ davet eden Barbaros, “Bu mücadeleyi diğer tüm sosyalist güçler ve demokrasi güçleri ile dayanışma ve ortak hareket zeminini büyütüp güçlendirerek gerçekleştireceğiz” diye konuştu.


Mezopotamya Ajansı’ndan derlenmiştir
Previous post
Balıkesir Adliyesi'nde gaz sızıntısı: 54 kişi zehirlendi
Next post
Gözaltına alındıktan sonra 6 ay haber alınamamıştı: Ayten Öztürk ilk duruşmasına getirilmedi