Ana SayfaÖzelYerel seçimler: “İmamoğlu ile Yıldırım arasında yaklaşık üç puan fark var”

Yerel seçimler: “İmamoğlu ile Yıldırım arasında yaklaşık üç puan fark var”

HABER MERKEZİ – Konsensus Araştırma Genel Müdürü Murat Sarı, İBB Başkan adayları Ekrem İmamoğlu ile Binali Yıldırım arasındaki farkın üç puana indiğini dile getirdi. Aksoy Araştırma Genel Müdürü Ertan Aksoy ise Ankara’da CHP adayı Mansur Yavaş’ın yarışı önde götürdüğünü açıkladı.

31 Mart’ta yapılacak yerel seçimler yaklaşırken ve birçok ilde adaylar netlik kazanırken, araştırma şirketlerinin son yaptıkları araştırma sonuçları açıklanmaya başlandı.

Seçimin en çok merak edilen illerinden olan İstanbul’da, AKP adayı Binali Yıldırım ile CHP adayı Ekrem İmamoğlu arasındaki farkın giderek kapandığı belirtiliyor.

Tele1’de moderatörlüğünü bağımsız gazetecilerin yaptığı “Türkiye’nin Seçimi” programında Hilmi Hacaloğlu’nun konuğu olan Konsensus Araştırma Genel Müdürü Murat Sarı, yaptıkları son araştırmanın sonuçlarını açıkladı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için yarışan AKP adayı Binali Yıldırım ile CHP adayı Ekrem İmamoğlu’nun arasında sadece üç puanlık bir fark olduğunu dile getiren Sarı, farkın kapanabileceğini de dile getirdi.

“Yüzde 6.1’lik bir kararsızlık oranı var. Yüzde 44.3 Binali Yıldırım, yüzde 41.6 Ekrem İmamoğlu. Yani aradaki puan farkı yüzde 3.”

AKP ile MHP ve CHP ile İYİ Parti’nin ittifak yaptığı İstanbul’da farklı partilerden seçmenlerin hangi partiye oy vereceğine dair de açıklamalarda bulunan Sarı, değerlendirmelerini şöyle sürdürdü:

“MHP seçmeninin yüzde 77’si Binali Yıldırım’a, yüzde 8’i ise Ekrem İmamoğlu’na oy vereceğini söylüyor. HDP seçmeninin yüzde 4’ü Binali Yıldırım’a oy vereceğini dile getirirken, yüzde 76’sı Ekrem İmamoğlu’na oy vereceğini söylüyor. İYİ Parti seçmeninin yüzde 7’si Binali Yıldırım’a oy vereceğini söylüyor. İYİ Parti seçmeninin yüzde 14’ü ise oy kullanmaya gitmeyeceğini dile getiriyor.”

Ankara’da Mansur Yavaş önde

Programın bir diğer konuğu olan Aksoy Araştırma Genel Müdürü Ertan Aksoy ise Yıldırım ile İmamoğlu arasındaki farkın bir buçuk puana kadar gerilediğini dile getirirken, Ankara’da CHP’nin adayı Mansur Yavaş’ın önde olduğunu açıkladı.

Aksoy aynı zamanda Bursa, Adana ve Antalya’da sürpriz beklediğini dile getirerek, CHP’nin bu üç ili kazanabileceğini söyledi.

Ertan Aksoy, 24 Haziran seçimleri ardından yaşanan tartışmalar nedeni ile CHP seçmeninin ‘travma yaşadığını’ belirterek, durumu “Yakın geçmişte örneğini görmediğimiz biçimde CHP adayının AKP’nin önünde olma olasılığı vardı. Şu an olmamasının nedeni toplam seçmenin yüzde 5’ine tekabül eden CHP seçmeninde 24 Haziran sonrasında kızgınlık ve küskünlükten öte, neredeyse bir travma yaşıyor” sözleri ile açıkladı.

Hilmi Hacaloğlu, Murat Sarı, Kemal Can ve Ertan Aksoy (soldan sağa)

AKP, Kürt illerinde geriliyor

Programa telefon ile bağlanan SAMER Koordinatörü Yüksel Genç ise Kürt illerinde gerçekleştirdikleri son araştırmaların sonuçlarını paylaştı.

Genç, Kürt illerinde seçim havasının olmadığını, ancak bu durumun boykot anlamına da gelmediğini belirterek seçmenin oy kullanmaya gideceğini dile getirdi.

Son yaptıkları araştırma ile birlikte Kürt illerinde AKP oylarında düşüş yaşandığını tespit ettiklerine dikkat çeken Genç, HDP’nin ise oylarını arttırdığını söyledi.

Kürt illerinde en büyük çekişmenin ise HDP’nin daha önce alamadığı yerlerde yaşandığına vurgu yapan Genç, HDP’nin kayyum atanan belediyeleri yeniden kazanacağını öngördüğünü ifade etti.


Gazete Karınca