Ana SayfaGüncelYeşilyurt Apartmanı: Kartal’da çöken binayla ilgili iki kişi tutuklandı

Yeşilyurt Apartmanı: Kartal’da çöken binayla ilgili iki kişi tutuklandı

HABER MERKEZİ – İstanbul Kartal’da 21 kişinin hayatını kaybetmesine yol açan Yeşilyurt Apartmanı’nın çökmesiyle ilgili dört kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlardan iki kişi serbest bırakılırken, binanın projesini oluşturan Suzan Çayır ve inşaatın teknik uygulama sorumlusu Uğur Mısırlıoğlu sevk edildikleri hakimliğin kararıyla tutuklandı.

İstanbul’un Kartal ilçesi Orhantepe Mahallesi Bankalar Caddesi Sema Sokak’ta bulunan zemin artı yedi katlı Yeşilyurt Apartmanı 6 Şubat’ta çökmüştü.

Çökme nedeni henüz netlik kazanmayan apartmanın enkaz kaldırma ve arama çalışmaları beşinci günde sona erdi.

Yeşilyurt Apartmanı’nın zemin etüdünün tamamlanmasının ardından da çevresinde yer alan ve risk taşıdığı belirtilen binaların yıkımına başlandı.

Dört kişi gözaltında

21 kişinin hayatını kaybettiği, 14 kişinin de yaralanmasına neden olan binanın çökmesiyle ilgili başlatılan soruşturma kapsamında bugün dört kişi gözaltına alındı.

Gözaltına alınanların, binanın projesini oluşturan Suzan Çayır, inşaatın teknik uygulama sorumlusu Uğur Mısırlıoğlu, inşaatın sağlık kurallarına uygun olup olmadığını denetleyen inşaat teknikeri Arzu Keleş Boran ve inşaat mühendisi Osman Mısırlıoğlu olduğu belirtildi.

“Taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olmak” suçundan gözaltına alınan dört kişiden Suzan Çayır ve Uğur Mısıroğlu tutuklanmaları istemiyle hakimliğe sevk edildi.

Anadolu 2. Sulh Ceza Hakimliği, Suzan Çayır ve Uğur Mısıroğlu’nun tutuklanmasına karar verirken, Arzu Keleş Boran ve Osman Mısıroğlu ‘adli kontrol’ şartı ile serbest bırakıldı.

İMO: Çöken bina ‘İmar Barışı’nın eseri

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya çökmenin yaşandığı gün yaptığı açıklamada, “Belediye Başkanı ve İmar Şube Müdürüyle görüştüm. Buranın 1992 yılında 5 kat ruhsatı olduğunu, daha sonra 3 kat kaçak yapıldığını ve iskansız olduğunu söylediler” demişti.

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Gökçe’ye göre ise çöken bina “İmar Barışı”nın eseri.

Gökçe, mühendislik hizmeti almayan kaçak yapıların affedilmesinin kentlere saatli bombaların sokulması anlamına geldiğini söylüyor.

“İmar Barış”ının gelir kaygısıyla getirildiğini dile getiren Gökçe, “Türkiye’de 12 milyon kaçak yapının olduğunu ifade ettiler. Gözlerine bu kaçak yapılarından gelecek paralara diktiler, insanların can güvenliklerini ve mal güvenliklerini yok saydılar” diyor.


Yeşilyurt Apartmanı: Arama çalışmaları sona erdi, 21 ölü ve 14 yaralı var


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
ETHA muhabiri Adil Demirci'ye tahliye
Sonraki Haber
Üçlü zirve sonrası Ruhani: Suriye'deki Kürtlerin hakları verilmeli