Ana SayfaGüncelYıldırım çekildi: Meclis Başkanlığı’nda devir teslim

Yıldırım çekildi: Meclis Başkanlığı’nda devir teslim

HABER MERKEZİ – Yerel seçimlerde AKP’nin İstanbul adayı olması nedeniyle Meclis Başkanlığı görevini bırakan Binali Yıldırım, görevi “en yaşlı grup başkanvekili” olarak Celal Adan’a devretti.

AKP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Binali Yıldırım, aday listelerinin Yüksek Seçim Kurulu’na verilmesinden bir gün önce, 18 Şubat’ta Meclis Başkanlığı’ndaki görevini bıraktı.

TBMM’nin yeni başkanını belirlemek için, 24 Şubat Pazar günü TBMM Genel Kurulu’nda seçim yapılacak.

Anayasa uyarınca, yeni başkan seçilene kadar Meclis Başkanlığı’na, “en yaşlı üye” sıfatıyla MHP’li Meclis Başkanvekili Celal Adan vekalet edecek.

Meclis’te yapılan devir teslim töreninde konuşan Binali Yıldırım, şunları söyledi:

“31 Mart tarihinde yapılacak seçimler münasebetiyle 12 Temmuz 2018’den bu yana sürdürdüğüm TBMM Başkanlığı’ndan dün itibariyle çekildim. Yeni Meclis Başkanı seçilinceye kadar anayasamıza göre TBMM Başkanı en yaşlı üyesi Celal Adan’a görevi bugün devrediyorum. Geçen 7 aylık sürede TBMM’nin yeni döneminde uygun şekilde uzlaşmayı esas alan daha az münakaşa daha çok uzlaşma prensibiyle bütün gruplarla uyum içerisinde çalışmaya gayret ettim. Görevi bırakırken gönlüm rahat.”

Celal Adan ise “Uzun yıllardır tanıdığım Sayın Başkan Türkiye’nin yetiştirdiği önemli bir devlet ve siyaset adamıdır. Sorun üzerinden değil çözüm üreten bir geleneğe öncülük etmiştir. Sayın Başkan yeri geldiğinde makamları ikinci plana itmiş bir devlet adamıdır” diye konuştu.


Yerel seçimlere 40 gün kaldı

Previous post
Reina Katliamı davası: 19 sanık tahliye edildi
Next post
Soylu hedef göstermişti: HDP Mardin İl Başkanı Sincar tutuklandı