Ana SayfaGüncelYönetmen Peter Jackson’ın gözünden The Beatles

Yönetmen Peter Jackson’ın gözünden The Beatles

HABER MERKEZİ – Yönetmen Peter Jackson, dünyaca ünlü müzik grubu The Beatles üzerine bir belgesel çekimi için hazırlık aşamasında. Yeni projesi hakkında konuşan yönetmen, “Belgeselde yalnızca dört arkadaşın stüdyolarında nasıl harika bir iş çıkardıklarını izliyor olacağız” diyor.

Yönetmen Peter Jackson, yeni bir belgesel çekme hazırlığında.

2018’in başarılı işlerinden I. Dünya Savaşı’nda daha önce hiç yayınlanmamış ve renklendirilmiş görüntülerle yer verdiği “They Shall Not Grow Old”dan sonra efsanevi müzik grubu The Beatles hakkında hazırlayacağı belgesel için çalışmalara başladı.

Michael Edward Lindsay-Hogg’un imzasını taşıyan 1970 yapımı The Beatles belgeseli “Let It Be” için 2-31 Ocak 1969 tarihleri arasında çekilen 55 saatlik arşivinden yararlanacak olan yönetmen grubun Londra’daki Apple Corps çatısında verdiği The Beatles performansına da yer verecek.

Peter Jackson

Fil’m Hafızası’nın haberine göre Jackson, yeni projesi hakkında şunları söylüyor:

“Bize sunulan daha önce hiç görmediğiniz 55 saatlik kamera görüntüleriyle ve 140 saatlik ses kayıtlarıyla The Beatles hayranları hep hayalini kurdukları ‘fly on the wall’ deneyimi yaşanmış olacak. İzleyiciler yıllar sonra kendilerini grup üyeleri ile birlikte hissedebilecekler, bu deneyim tıpkı zaman makinesinin bizleri 1969 yılına götürmesi gibi olacak. Belgeselde yalnızca dört arkadaşın stüdyolarında nasıl harika bir iş çıkardıklarını izliyor olacağız.”

Görüntülerin samimiyetinden de bahseden Jackson, gerçekle mitlerin birbirinden farklı olmasının onu rahatlattığını ve grup üyelerinin bir arada, efsanevi parçaları nasıl yoktan var ettiklerini izlerken büyülendiğini ifade ediyor. Yönetmene göre bu görüntüler izleyiciyi de çok etkileyebilir.

Henüz prodüksiyon aşamasında olan filmin vizyon tarihine ilişkin bir açıklama ise henüz yapılmadı.

Paul McCartney, Yoko Ono, Ringo Star ve Olivia Harrison ile işbirliği içerisinde geliştirilen belgesel şimdiden The Beatles hayranlarını heyecanlandırıyor.




Önceki Haber
Nijerya'da Boko Haram saldırısı: En az 60 kişi hayatını kaybetti
Sonraki Haber
Güven, gazeteci kızına konuştu: Bu herkes için bir sınavdır