Ana SayfaGüncel16 Mart’ta ırkçılığa karşı, göçmenlerle dayanışma eylemleri

16 Mart’ta ırkçılığa karşı, göçmenlerle dayanışma eylemleri

HABER MERKEZİ – 16 Mart’ta “Hepimiz Göçmeniz – Irkçılığa Hayır” kampanyası tarafından İstanbul’da bir panel ve Tünel Meydanı’nda basın açıklaması düzenlenecek.

Her yıl olduğu gibi bu sene de 16 ve 23 Mart tarihlerinde, ABD, İngiltere, Yunanistan, İspanya, Almanya, Hollanda, Güney Kore ve daha birçok yerde, ırkçılık karşıtları göçmenlerle dayanışmak için sokağa çıkacak. (Etkinliklerin koordine edildiği internet sitesine buradan bakabilirsiniz)

Irkçılığa ve Milliyetçiliğe DurDe ile Antikapitalistler platformları tarafından yürütülen “Hepimiz Göçmeniz – Irkçılığa Hayır” kampanyası da bu etkinliklerin Türkiye ayağını inşa ediyor.

Bu kapsamda 16 Mart Cumartesi günü saat 14:00’te İstanbul’da Cezayir toplantı salonunda düzenlenecek konferansta, sığınmacılara mültecilik statüsünün tanınması talep edilecek.

Konferansta insan hakları aktivisti Ayşe Özlem Ekşi, Medipol Üniversitesi öğretim üyesi Bekir Berat Özipek, Yurttaşlık Derneği yönetim kurulu üyesi Nükte Bouvard, Suriyeli aktivist Safwan Mushly ve “Hepimiz Göçmeniz – Irkçılığa Hayır” kampanyası aktivisti Yıldız Önen birer konuşma yapacaklar.

Saat 17:00’de ise Tünel Meydanı’nda göçmenlerle dayanışmak için bir basın açıklaması gerçekleştirilecek.

Irk Ayrımı İle Mücadele Günü

21 Mart, Birleşmiş Milletler tarafından 1966 yılında Uluslararası Irk Ayrımı İle Mücadele Günü ilan edilmişti.

Bahsi geçen gün, Güney Afrika’da apartheid rejimini protesto ederken polisin kitleye ateş açması sonucu yaşamını yitiren 69 kişiye adanmıştı.

Previous post
1915'in diğer yüzü: "Saklı Haç" belgeselinin çekimleri tamamlandı
Next post
"Ekonomide zor yıllar henüz bitmedi, sarsıntılar depreme dönüşebilir”