Ana SayfaDünya16 yaşındaki iklim aktivisti Greta Nobel Barış Ödülü’ne aday gösterildi

16 yaşındaki iklim aktivisti Greta Nobel Barış Ödülü’ne aday gösterildi

HABER MERKEZİ – İsveç’te başlattığı iklim kriziyle mücadele hareketi dünya geneline yayılan 16 yaşındaki iklim aktivisti Greta Thunberg, Nobel Barış Ödülü’ne aday gösterildi.

Greta Thunberg, iklim değişikliği krizi ile mücadele etmek için Ağustos 2018’de okul grevi hareketini başlatmıştı.

Tek başına oturarak yaptığı “okul kırma” eylemi dünya geneline yayılan 16 yaşındaki Greta, Norveçli parlamenterler tarafından Nobel Barış Ödülü’ne aday gösterildi.

bianet’in haberine göre Norveçli parlamenter Freddy Andre Oevstegaard, “Greta’yı aday olarak gösterdik çünkü iklim tehdidi savaş ve çatışmaların başlıca sebeplerinden birisi olabilir” ifadelerini kullandı.

Sosyalist Sol Parti üyeleri de 16 yaşındaki aktivistin “dünya barışına katkısının yadsınamaz olduğunu” söyledi.

TIME dergisinin “2018’in En Etkili Gençleri” arasında gösterilen Greta, aday gösterilmesiyle ilgili “Bu adaylıkla onur duydum ve çok müteşekkirim” dedi.

Her gün İsveç Parlamentosu’nun önünde ya da yakınlarında eylemini sürdüren Greta, okul grevinin ilk haftalarında The Guardian gazetesine şu açıklamayı yapmıştı:

“Bunu yapıyorum, çünkü bu konuda başka hiç kimse bir şey yapmıyor. Elimden geleni yapmak benim ahlaki sorumluluğum. Politikacıların iklim değişikliğine odaklanmasını ve bu sorunu gerçek bir kriz olarak ele almasını istiyorum.”

Greta’nın çağrısıyla yarın 100’ü aşkın ülkede öğrenciler okul grevine çıkarak, iklim değişikliği krizini eleştiren pankartlar taşıyacak.

Previous post
İranlı aktivist Sutuda'ya başörtüsünü eleştirmekten 33 yıl hapis ve 148 kırbaç cezası
Next post
Teknolojide ‘ırkçılık’: Sürücüsüz otomobiller beyaz yayalar için daha güvenli