Ana SayfaCezaevleri48 gündür ölüm orucundaki tutuklu trans kadın Buse: Beni yalnız bırakmayın

48 gündür ölüm orucundaki tutuklu trans kadın Buse: Beni yalnız bırakmayın

HABER MERKEZİ – Cinsiyet geçiş operasyonu için hastaneye sevki engellenen ve bu nedenle 48 gündür ölüm orucunda olan trans tutuklu Buse, arkadaşı Diren Coşkun’a gönderdiği notta “Ölüme sürüklenmek istemiyorum, bu işe bir son verilmesi için yardımlarınıza ihtiyacım vardır. Beniz yalnız bırakmayın” ifadelerini kullandı.

Tekirdağ 2 No’lu F Tipi Kapalı Cezaevi’nde bulunan trans tutuklu Buse Aydın cinsiyet uyum operasyonu hakkı engellendiği için 31 Ocak’tan bu yana ölüm orucunda.

Buse’nin arkadaşı Diren Coşkun, arkadaşının cezaevinden gönderdiği bir notu Facebook üzerinden paylaştı.

Notta şu ifadeler yer alıyor:

“Ölüme sürüklenmek istemiyorum, bu işe bir son verilmesi ve sorunun ortadan kaldırılması ve kurtulmam için yardımlarınıza ihtiyacım vardır. Beni yalnız bırakmayın. Kendinize çok iyi bakın, sevgilerimle, Buse Aydın.”

Ne olmuştu?

Tekirdağ Cezaevi’nde bulunan trans tutuklu Buse cinsiyet uyum operasyonu hakkı engellendiği için 2018 Haziran ayında ölüm orucuna başlamıştı.

Ardından Buse’nin operasyon için açtığı davada mahkeme, geçireceği operasyonun ruh sağlığı açısından zorunlu olduğu hükmüne varmış ve Buse ölüm orucunu sonlandırmıştı.

Adalet Bakanlığı’na yazılan dilekçe sonucunda; Bakanlık cezaevine ‘ameliyat zorunludur ancak aciliyeti yoktur’ diye dönüş yaptığı için Buse’nin hastaneye sevki gerçekleşmemişti.

Bunun üzerine Buse 31 Ocak’ta yeniden ölüm orucuna başlamıştı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Yeni Zelanda’da katliamı öven iki kişi gözaltına alındı
Sonraki Haber
Ankara'da belediye otobüsünde bir kadını taciz eden erkek gözaltına alındı