Ana SayfaCezaevleriAçlık grevleri: Tutukluya ‘müdahale’ tehdidi, Güven’den eylemdeki vekillere mesaj

Açlık grevleri: Tutukluya ‘müdahale’ tehdidi, Güven’den eylemdeki vekillere mesaj

HABER MERKEZİ – Bakırköy Cezaevi’nde 87 gündür açlık grevinde olan Belgin Kanat’ın 39 kiloya düştüğü ve cezaevi idaresi tarafından kendisine “Grevi bırakın, bilinç kaybı olursa müdahale edeceğiz” dediği ifade edildi. 126 gündür açlık grevinde olan Leyla Güven ise kızı Sabiha Temizkan aracılığıyla HDP il binasında açlık grevi eyleminde olanlara mesaj gönderdi.

HDP Hakkari Milletvekili ve DTK Eş Başkanı Leyla Güven’in açlık grevi eylemi 126’ncı gününde devam ederken, cezaevlerindeki eylemler de sürüyor.

Eylemcilerin talebi PKK lideri Abdullah Öcalan’a yönelik tecridin kaldırılması.

Aynı taleple açlık grevinde olan isimlerden biri de 17 Aralık 2018 tarihinden bu yana Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi’ndeki Belgin Kanat.

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre Kanat’ın durumu ağır. Avukatları, 39 kiloya düşen Kanat için Cezaevi Müdürü’nün koğuşa gelerek “Grevi bırakın, bilinç kaybı olursa müdahale edeceğiz” dediğini belirtiyor.

Kanat’ın sağlık kontrolü için gittiği revirde de sağlık personellerinin benzer söylemlerine maruz kaldığı söyleniyor.

Güven’den açlık grevindeki vekillere mesaj

Öte yandan Güven’in kızı Sabiha Temizkan, HDP milletvekili Dersim Dağ’ın 3 Mart’ta partisinin il binasında başlattığı ve HDP milletvekilleri Tayip Temel ile Murat Sarısaç’ın 8 Mart’ta dahil olduğu açlık grevi eylemini ziyaret etti.

Güven, HDP’lilerin eylemini selamlayarak, kendilerine şeker gönderdi.

Annesi Leyla Güven’in moralli olduğunu belirten Temizkan, “Omuzlarında büyük bir sorumluluk var. Cezaevleri, Hewlêr ve Galler’deki arkadaşları için çok endişeli. Ama başaracağınıza olan inancı çok fazla” dedi.

HDP’li vekiller ise Leyla Güven’in sağlık durumuna ilişkin bilgi aldı.

Açlık grevleri

Güven, cezaevlerindeki tutuklular ve dünyanın farklı yerlerindeki eylemciler Abdullah Öcalan’a dönük tecridin kaldırılmasını talep ediyor.

27 Temmuz 2011’den bu yana avukatları, 11 Eylül 2016’dan beri de ailesiyle ne yüz yüze ne de telefon yoluyla görüştürülen Öcalan’ı, 12 Ocak’ta kardeşi Mehmet Öcalan’ın ziyaret ettiği bildirilmişti.

Görüşme açlık grevleri sürerken gerçekleşmişti. Ancak tahliye edilen Güven ve diğer tutuklular “tecrit kaldırılsın” talebi ile başlattıkları eylemi “tecrit durumunun sürdüğü” gerekçesiyle devam ettiriyor.

Açlık grevcileri Öcalan’ın ailesi ve avukatları ile düzenli görüşmesini talep ediyor.

Previous post
Engelli kadını cinsel saldırıya maruz bırakan erkeğe 'delil yetersizliği'nden beraat
Next post
Yerel seçimlere 18 gün kaldı: Kim ne diyor, neler oluyor?