Ana SayfaGüncelAdli tıp ‘var’ demişti: Başsavcılığa göre Rabia Naz’ın öldüğü yerde ‘kaza bulgusu yok’

Adli tıp ‘var’ demişti: Başsavcılığa göre Rabia Naz’ın öldüğü yerde ‘kaza bulgusu yok’

HABER MERKEZİ – Giresun Eynesil’de evinin önünde şüpheli şekilde yaşamını yitiren 11 yaşındaki Rabia Naz Vatan’ın ölümüne ilişkin açıklama yapan başsavcılık, olay yerinde trafik kazası bulgularının olmadığını öne sürdü. Rabia Naz’ın babası ise “Olay yeri inceleme 4 ayrı yerde yaptığı incelemeden asla video kaydı kullanmamış bu suç değil mi?” diyerek tepki gösterdi.

Giresun’un Eynesil ilçesinde 11 yaşındaki Rabia Naz Vatan, 13 Nisan 2018 tarihinde evinin önünde yaralı halde bulunmuştu.

Hastaneye kaldırılan çocuk yaşamını yitirirken, ölüm sebebinin intihar ya da yüksekten düşme olduğu öne sürülmüştü. Ancak hazırlanan adli tıp raporunda ölümün yüksekten düşme değil, ‘bedensel travma’ sonucu gerçekleştiğine yer verilmişti.

Aile de çocuklarına otomobil çarptığını, yaralı halde evin önüne bırakıldığını söylemişti. Rabia Naz’ın babası Şaban Vatan, “Kızım trafik kazası geçirmiş. Ama geçirdiği trafik kazası ölümü ile sonuçlanacak kaza değil. Çarpanlar evimin yanına bırakarak teras kattan atlayıp intihar etmiş gibi bir hava vermeye çalıştılar. Kızım kan kaybından öldü” demişti.


Bakan Soylu’yla görüşen Rabia Naz’ın babasından açıklama


Giresun Cumhuriyet Başsavcılığı, Rabia Naz’ın ölümüne ilişkin açıklama yaptı.

Soruşturmanın devam ettiğini belirten başsavcılık, olayın “trafik kazası olabileceği yönündeki görgüye dayanmayan iddiaların da değerlendirildiği” ifadesini kullandı.

“Ancak bu iddialar elde edilen bulgularla doğrulanamamıştır. Olay yerinde yapılan incelemelerde kan izi, fren izi ve araç çarpmasına ilişkin herhangi bir delil ve emare bulunamamıştır.”

Başsavcılık açıklamasında ayrıca, “Ölenin okul çantası, çatı kapısının sol tarafında bulunmuştur” dedi.

Başsavcılığın açıklamasında adli tıp raporları ile ilgili olarak ise şu ifadeler yer aldı:

“Adli Tıp Kurumundan alınan iki ayrı raporla, ölümün genel beden travmasına bağlı kırık ve iç organ yaralanması sonucu meydana geldiği ve yüksekten düşme olgusuyla uyumlu olduğu tespit edilmiştir.”

‘Bu suç değil mi?’

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül de Twitter hesabından Başsavcılığın açıklamasını paylaşarak şu ifadelere yer verdi:

“Rabia Naz hakkında Giresun Başsavcılığı, soruşturmayı titizlikle yürüterek her ihtimali değerlendiriyor. Süreci biz de yakından takip ediyoruz. Olayı aydınlatacak olan yegane merci savcılık makamıdır; güveniyoruz.”

Kızının şüpheli ölümünü araştıran Baba Şaban Vatan ise Bakan Gül’e cevaben Twitter hesabından şu bilgiyi paylaştı:

“Sayın Bakan Beyim Trabzon Adlı Tıp Raporu ‘bedensel genel travma’ diyor. Ayrıca olay yerinde yavruma ait hiçbir bulgu yok, ayrıca olay yeri inceleme 4 ayrı yerde yaptığı incelemeden asla video kaydı kullanmamış bu suç değil mi?”

“Rabia Naz Vatan cinayeti ile ilgili olan kurumlar ve birimler sayın sorumlular, baba yüreğinizi bir sorgulayın, empati yapın lütfen, bir baba aylardır yavrusunun ardını adaletini ve faillerini arıyor, evlatlarınız olanlar vardır, onların mutluluğu bütün dünyanızdır.”

Adli tıp raporu ve çelişkiler

Baba Vatan bu konuya ilgili olarak ise ilk anda okul çantasının bulunamadığını, olaydan yaklaşık beş saat sonra çatı katında bir sandalyenin altına bırakılmış şekilde bulunduğunu belirtmişti. Çantayı bulan görgü tanıklarının ise dinlenmediğini aktarmıştı.

Ayrıca babanın paylaştığı adil tıp raporlarında ise Ağustos 2018 tarihli Trabzon Adli Tıp Raporu’nda bedensel travma, Eylül 2018 tarihli Hacettepe Adli Tıp Raporu’nda ise araç çarpması sonucu yer alıyor.

Giresun Adliyesi Adli Tıp Uzmanı Ocak 2019’da yüksekten düşme değerlendirmesi yapıyor.


Şüpheli şekilde yaşamını yitiren Rabia Naz’ın babası: Bu bir cinayet, üzeri örtülüyor