Ana SayfaEkolojiAOÇ’de 250 bin metrekare daha yapılaşmaya açılıyor

AOÇ’de 250 bin metrekare daha yapılaşmaya açılıyor

HABER MERKEZİ – Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin kararıyla Atatürk Orman Çiftliği’nde 250 bin metrekare alan daha yapılaşmaya açılıyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin 14 Mart’ta aldığı karara göre, Atatürk Orman Çiftliği’nde (AOÇ) 250 bin metrekare alan daha yapılaşmaya açılacak.

Söz konusu kararla birlikte Erler Mahallesi 3257 ada, 5 parsel de bulunan 800 bin metrekare tarımsal alanın 250 bin metrekaresi Özel Kuvvetler Komutanlığı’nın konuşlanma yeri olarak kiralandı.

Diken’in haberine göre, 2019 yılının ilk üç ayında neredeyse 1.5 milyon metrekarenin AOÇ alanından kopartıldığını belirten Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, AOÇ Müdürlüğü’nden hem de Milli Savunma Bakanlığı’ndan (MSB) kira sözleşmesini isteyeceklerini açıkladı.

“MSB’nin askeri alan ihtiyaçları olabilir ama bu alan ihtiyaçları AOÇ arazileri üzerinden giderilemez. Zira alan birinci derece doğal ve tarihi SİT alanıdır ve AOÇ Kanunu’nun çizdiği çerçevede Mustafa Kemal Atatürk’ün vasiyeti ve şartlı bağışı doğrultusunda kullanılması zorunluluğumuzdur.”

Candan’ın verdiği bilgilere göre AOÇ Müdürlüğü’nün AOÇ’nin amacı dışında kullanıma hizmet edecek bu kira sözleşmesini yapması hukuka aykırı.