Ana SayfaGüncelAyhan Geçgin’den yeni roman: “Bir Dava”

Ayhan Geçgin’den yeni roman: “Bir Dava”

HABER MERKEZİ – Ayhan Geçgin’in yine Metis Yayınları etiketiyle çıkacak olan yeni romanı “Bir Dava”, 8 Mart’ta raflarda olacak.

“Kenarda, “Gençlik Düşü”, “Son Adım” ve “Uzun Yürüyüş” kitaplarının yazarı Ayhan Geçgin, okurlarının karşısına yeni bir romanla çıkıyor.

Yazarın beşinci romanının adı “Bir Dava.” Kitap 8 Mart’ta raflardaki yerini alacak. Kitabın arka kapak yazısını paylaşıyoruz:

“Anneme ne diyebilirim? Teselli edecek hangi sözcükleri? Bak, bir aradayız ya da bunlar da geçecek, hatta babam ölmedi ya. Üzülsem, söylemek istesem bile ağzımdan böyle sözcükler çıkmıyor. Sessizce öylece duruyor, burnunu çeken, az önce ağladığı belli anneme bakıyorum. Niçin söyleyemiyorum? Çünkü haberi aldığımdan beri içimde bambaşka bir his ya da sezgi taşıyorum. Sanki asıl olay bu değil, asıl olay başımıza çok önce geldi. Annem yanlış yere ağlıyor, ben yanlış bir şeye üzülüyorum. Babamsa şimdikinin yanında çok ufak kaldığı çok daha büyük bir yanlışlıktan dolayı hapiste. Acılar zamanında asıl bu olay için çekilmeliydi, tüm teselli sözcüklerimiz zamanında onun için söylenmeliydi. Söylenmedi, acısı çekilmedi. Söylenmemişliğe, acısı çekilmemişliğe mahkûm oldu. Hangi olay bu, ne zaman oldu? Bilmiyorum, tek bildiğim şimdi bütün teselli sözcüklerini anlamsız, boş, saçma kılıyor…”

Kitabın açılış bölümünden bir pasajı da BURADAN okuyabilirsiniz.