Ana SayfaGüncelAYM’den TİP dahil 5 parti için suç duyurusu

AYM’den TİP dahil 5 parti için suç duyurusu

HABER MERKEZİ – AYM, aralarında Türkiye İşçi Partisi’nin de bulunduğu beş parti için mali yükümlülüklerin yerine getirilmediği gerekçesiyle suç duyurusunda bulunacak.

Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) bazı siyasi partilerin 2016 ve 2017 yıllarına ait mali denetimlerine ilişkin kararları Resmi Gazete’de yayımlandı.

Karara göre AYM, beş parti hakkında mali yükümlülüklerin yerine getirilmediği gerekçesiyle Ankara başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmasına hükmetti.

Ne oldu?

AYM, Türkiye Birlik Partisi’nin 2016 ve 2017 yılları ile Türkiye Ekonomi ve Kalkınma Partisi, Evrensel Yol Partisi, Türkiye İşçi Partisi ve Milliyetçi Türkiye Partisinin 2017 yılına ait kesin hesaplarını incelemeye aldı.

Türkiye Birlik Partisi, Türkiye Ekonomi ve Kalkınma Partisi, Evrensel Yol Partisi ve Türkiye İşçi Partisi’nin, genel merkez ve parti örgütlerinin kesin hesaplarının incelenip kabul edildiği ve birleştirildiğine dair kararını göndermediği belirlendi.

Türkiye İşçi Partisi ve Evrensel Yol Partisinin 2017 yılında edindiği taşınmaz ve değeri 100 TL’yi aşan taşınır malların, menkul kıymetlerin ve her türlü hakların değerleriyle edinim tarihlerini ve şekillerini gösteren listeyi de göndermedikleri bildirildi.

Ayrıca beş parti için mahkemeye hesap verilebilir şekilde kayıt ve belge düzeninin oluşturulmaması ile hesabın dışında gelir ve gider oluşturulmasının inceleme ve araştırmayı engellemeye yönelik eylemler olduğu değerlendirildi.

Anayasa Mahkemesi, partiler hakkında 2820 sayılı Siyasi Partiler Kanunu’nun 74’üncü maddesi ve aynı kanunun 111’inci maddesi uyarınca yasal işlem yapılması için suç duyurusunda bulunulmasını kararlaştırıldı.

AYM, aynı zamanda beş partinin kesin hesaplarının denetimi gerçekleştirilemediğinden ilgili yıllara ait hesaplarının kabul edilemeyeceğine hükmetti.

Previous post
Batman’da kayyum zırhlı araçları seçim öncesi emniyete hibe etti
Next post
Çin'de fabrikada patlama: 40'ı aşkın kişi yaşamını yitirdi