Ana SayfaGüncelCHP’li Tanrıkulu’ndan Newroz mesajı

CHP’li Tanrıkulu’ndan Newroz mesajı

HABER MERKEZİ – CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, paylaştığı Newroz mesajında, “31 Mart yerel seçimleri dolayısıyla siyaset sahnesinde artan gerilime bugün bir Newroz/Nevruz arası vermek, bahar bayramına iştirak etmek hepimize iyi gelecektir” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, yayınladığı Newroz mesajıyla tüm halkların Newroz’unu kutladı.

Tanrıkulu’nun Newroz mesajı şöyle:

“31 Mart Yerel Seçimleri dolayısıyla siyaset sahnesinde artan gerilime bugün bir Newroz/Nevruz arası vermek, bahar bayramına iştirak etmek hepimize iyi gelecektir. Ayrıştıran, bölen, kinlendiren, düşmanlaştıran dile baharın esintisi herkese iyi gelecektir.

“Çünkü Ortadoğu ve Orta Asya halklarının bahar bayramı olan Newroz/Nevruz doğanın yeniden canlanışının ve bereketin başlangıç günü olduğu gibi dostluğun, barışın da günüdür. Yıllardır kanla, kinle, düşmanlıkla yoğrulan Ortadoğu toprakları bugün hiç olmadığı kadar barışa hasrettir.

“Türkiye, yakın geçmişindeki pek çok Newroz kutlamasında tarihi acılara da, tarihi sevinçlere de tanıklık etti. 2019 Newroz’unun başta Diyarbakır olmak üzere, tüm ülkede huzur ve mutluluk içinde kutlanmasını diliyorum.

“Kürtler, Türkler, Araplar, Farslar, Aleviler, Sünniler, Ortadoğu coğrafyasını paylaşan, bu topraklara aynı teri akıtan tüm halklar ve inançlar, onları birbirine kırdırmaya çalışanlara inat, el ele vermeli ve bu coğrafyaya barışı, dayanışmayı, baharı getirmelidir. Bu vesileyle 21 Mart gününü Bayram olarak kabul eden tüm halkların, inançların Newroz’unu kutluyorum.”

Previous post
IŞİD’e karşı savaşan kadınları anlatan “Güneş’in Kızları”ndan yeni fragman
Next post
Ay tutulması – Elend Aydın