Ana SayfaGüncelCHP’nin ABD temsilcisi duyurdu: CNN, CNN Türk hakkında soruşturma başlattı

CHP’nin ABD temsilcisi duyurdu: CNN, CNN Türk hakkında soruşturma başlattı

HABER MERKEZİ – CHP’nin ABD temsilcisi Yurter Özcan, HDP Eş Genel Başkanı Temelli’nin kullanmadığı ifadeleri kullanmış gibi servis etmesi nedeniyle ABD merkezli CNN tarafından CNN Türk hakkında soruşturma başlatıldığı bilgisini verdi.

ABD merkezli CNN’in, HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli’nin kullanmadığı ifadeleri kullanmış gibi servis etmesi üzerine tepkilere neden olan CNN Türk hakkında soruşturma başlattığı bildirildi.

Söz konusu gelişmeyi CNN’e soruşturma talebinde bulunan CHP’nin ABD temsilcisi Yurter Özcan duyurdu.

Özcan, soruşturma başlatıldığı bilgisinin CNN’deki üst düzey yöneticiler tarafından kendisine iletildiğini belirtti.

T24’ten Candan Yıldız’a konuşan Özcan, CNN yöneticilerinin soruşturma talebiyle ilgili kendilerine resmi bir yanıt da göndereceğini açıkladı.

Ne olmuştu?

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, geçtiğimiz günlerde katıldığı bir programda 31 Mart yerel seçimi için muhalefetin Ankara ve İstanbul adaylarına yönelik şu ifadeleri kullanmıştı:

“Mansur Yavaş da bilecek ki seçilmişse HDP oylarıyla seçilmiştir. HDP’lileri yok sayarak, Kürtleri yok sayarak, Ankaralıları yok sayarak siyaset yapamaz. O da işte bizim gücümüzdür. Ekrem İmamoğlu seçilmişse bilecek ki o kentte yaşayan 3 milyon Kürt’ün oyuyla seçilmiştir. Kürtlere rağmen siyaset yapamayacağını bilecektir. Yapmaya çabalarsa zaten siyaseten bir karşılığı olmayacaktır. O kentin belediye başkanı olmayacak, o olsa olsa o kentin kayyumu olur. Biz bu riski alıyoruz. Seçmenlerimize diyoruz ki biz bu riski alacağız ve Türkiye’yi değiştireceğiz.”

Demirören Medya Grubu’na ait siteler mecralar ile Anadolu Ajansı’nın servis ettiği bu haberde, Temelli’ye ait olmayan ifadeler manşetlere çekilmişti.

Hürriyet, CNN Türk ve Posta gazetesinin internet siteleri Temelli’nin “İstanbul ve Ankara’yı İmamoğlu ve Yavaş değil HDP yönetecek” sözlerini kullandığını iddia etmişti.

Temelli’nin açıklamasında bu ifadelerin bulunmaması, bu mecraların tepki görmesine sebep olmuştu.


Hürriyet’ten tekzip yok: Muhalefet HDP’den açıklama istemeliymiş