Ana SayfaGüncelÇorlu’daki tren kazası: Dört sanık için 15 yıla kadar hapis istemi

Çorlu’daki tren kazası: Dört sanık için 15 yıla kadar hapis istemi

HABER MERKEZİ – 25 kişinin yaşamı yitirdiği Çorlu’daki tren faciasına ilişkin hazırlanan iddianame kabul edildi. İddianamede, tutuksuz sanık olarak yer alan 4 TCDD görevlisi hakkında ‘taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma’ suçlarından 2’şer yıldan 15’er yıla kadar hapis cezası istendi.

Tekirdağ’ın Çorlu ilçesi yakınlarında, 8 Temmuz’da Kapıkule-İstanbul seferini yapan yolcu treninin 5 vagonunun raylardan çıkıp devrilmesi sonucu meydana gelen kazada 25 kişi yaşamını yitirmiş, yüzlerce kişi de yaralanmıştı.

Kazayla ilgili hazırlanan iddianame Çorlu 1. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

İddianamede, ray ve traveslerin altındaki menfezin İstanbul -Edirne hattının inşa edildiği 1873 yılında yapıldığı, yani yaklaşık 145 yıllık olduğu belirtildi.

Hazırlanan bilirkişi raporunda, ‘kazanın meydana gelmesinde asli kusurlu’ bulunan TCDD 1’inci Bölge Müdürlüğü Halkalı 14’üncü Demiryolu Bakım Müdürlüğü’nde Demiryolu Bakım Müdürü olarak görev yapan Turgut Kurt, Çerkezköy Yol Bakım Şefliği’nde Yol Bakım ve Onarım Şefi Özkan Polat, Yol Bakım Şefliği’nde Hat Bakım ve Onarım Memuru olarak görevli Celaleddin Çabuk ile TCDD bünyesinde çalışan ve geçen Mayıs ayındaki yıllık umumi muayene raporunda imzası bulunan, Köprüler Şefi Çetin Yıldırım tutuksuz sanık olarak yer aldı.

Sanıklar hakkında ‘taksirli ölüme ve yaralanmaya neden olma’ suçundan 2’şer yıldan 15’er yıla kadar hapisle cezası talep edildi.

İddianamede ifadelerine yer verilen sanıkların ise suçlamaları kabul etmediği kaydedildi.

TCDD ‘ihmalimiz yok’ demişti

TCDD Taşımacılık AŞ ise 25 Şubat’ta yaptığı açıklamada, “Kazada şirketin ya da çalışanlarının herhangi bir kusur ve ihmali bulunmamaktadır” ifadelerini kullanmıştı.

Previous post
Hatun Tuğluk davası: Sanıklara 10 aydan 4 yıla kadar hapis cezası
Next post
Bahar müjdelendi: Üçüncü cemre de düştü