Ana SayfaGüncelDiyarbakır’da HDP il binasına polis baskını: Açlık grevcileri gözaltında

Diyarbakır’da HDP il binasına polis baskını: Açlık grevcileri gözaltında

HABER MERKEZİ – HDP’li üç milletvekilinin de aralarında bulunduğu 10 kişinin süresiz-dönüşümsüz açlık grevini sürdürdüğü HDP Diyarbakır İl Binası’nın kapısını kırarak giren polis, Van milletvekilleri Tayip Temel ve Murat Sarısaç’ı darp etti, yedi eylemciyi de gözaltına aldı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekili Leyla Güven’in açlık grevi eylemi 121’inci günü geride bırakırken, ona destek vermek için aralarında HDP milletvekilleri Dersim Dağ, Tayip Temel ve Murat Sarısaç’ın da bulunduğu 10 kişi süresiz-dönüşümsüz açlık grevi eylemine başlamıştı.


121’inci gün: İki HDP’li milletvekili daha açlık grevine başladı


Eylemin sürdüğü HDP Diyarbakır İl Binası’nı abluka altına alan polis, bir süre parti binasına içeriden kurulan barikattan dolayı giremedi.

MA’nın haberine göre HDP milletvekillerinden Ebru Günay, Musa Farisoğulları, Remziye Tosun, Selçuk Mızraklı, Semra Güzel ve Pero Dündür il binası önünde polise karşı direndi.

Basın çalışanlarını parti binasına yaklaştırmayan polis, parti binasının dış kapısını kırarak içeriye girdi.

Açlık grevcileri gözaltına alındı

Bugün açlık grevi eylemine başlayan Van milletvekilleri Tayip Temel ve Murat Sarısaç’ı darp eden polis, yedi eylemciyi gözaltına aldı.

HDP il binasında, milletvekilleri Dersim Dağ, Tayip Temel, Murat Sarısaç ile parti üyesi Salih Cansever, İsmet Yıldız, Sevican Yaşar, Salih Tekin, Bilal Özgezer, Abdulhalik Kurt ve Yusuf Ataş süresiz-dönüşümsüz eylemindeydi.

Açlık grevleri

Leyla Güven’in açlık grevi eylemi bugün 121’inci gününde.

HDP Hakkari Milletvekili ve DTK Eş Başkanı Güven’in sağlık sorunları artıyor.

Geçtiğimiz günlerde DW Türkçe’ye konuşan Güven’in kızı Sabiha Temizkan, annesinin bu süreçte 14 kilo kaybettiğini, konuşmakta ve yürümekte zorluk çektiğini söylüyor.

Diyarbakır’daki evinde refakat ettiği annesinin sağlığına ilişkin endişelerin her geçen saat arttığını anlatan Temizkan, şunları dile getiriyor: “Artık kas erimesi başladı ve ciddi ağrıları oluyor. Annem 55 yaşında ve sağlığı açısından çok riskli bir evreye girdi. Bu nedenle çok ama çok endişeliyim. Ama annem talebi karşılanana kadar eylemini sürdürmekte de kararlı.”

HDP Milletvekili Güven, PKK lideri Abdullah Öcalan’a dönük tecrit kaldırılana dek eylemini sürdüreceğini söylüyor.

Güven’le beraber yine aynı taleple cezaevlerinde ve yurt dışında başlatılan eylemler de sürüyor.

Özgürlük İçin Hukukçular Derneği’nin verilerine göre farklı cezaevlerinde 331 tutuklu 16 Aralık’tan bu yana kadar farklı tarihlerde süresiz-dönüşümsüz açlık grevine başladı ve bu eylemini sürdürüyor.

1 Mart’ta ise bu sayı daha da arttı. Çünkü tutuklular 1 Mart itibariyle açlık grevi eylemlerinin tüm cezaevlerine yayılacağını duyurmuştu.

Previous post
Pentagon’dan Ankara'ya S-400 uyarısı: Ciddi sonuçları olur
Next post
'İşkencenin sembolü' Guantanamo'da yeni hücreler yapılıyor