Ana SayfaGüncelDört kentte gözaltı operasyonu: 20’yi aşkın kişi gözaltında

Dört kentte gözaltı operasyonu: 20’yi aşkın kişi gözaltında

HABER MERKEZİ – Ankara ve Şırnak’ın Cizre ilçesinde aralarında HDP ve DBP’li yöneticilerin de bulunduğu en az 15 kişi gözaltına alındı. Bitlis’in Ahlat ilçesindeyse yırtılan afişlerin yerine yenisini asan altı HDP’li de gözaltında. İzmir’de ise HDP Konak İlçe Eş Başkanı Ramazan Kaygusuz ve Belediye Meclis üyesi adayı Mahsum Koç gözaltına alındı.

Cizre

Cizre’de düzenlenen polis baskınında DBP yöneticisi Faysal Kolanç ve Emin Kar ile HDP eski yöneticisi Agit Malgaz, Süleyman Çağdavul, Mehmet Şerifoğlu, Mehmet Baki İğdi, Hacı Halef, Vetha Kolanç ve Abdurrahman Çakır gözaltına alındı.

Gözaltı gerekçeleri öğrenilemeyen dokuz kişi, İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

Kentteki gözaltı sayısının artabileceği bildirildi.

Ankara

Ankara’da ise yine sabah saatlerinde yapılan ev baskınlarında aralarında HDP’li yöneticilerinin de olduğu altı kişi gözaltına alındı.

Gözaltı gerekçeleri öğrenilemeyen HDP İl Yöneticisi Deniz Akil, Sevgi Kişin Sazan, Asrın Sündüz Keleş, Ali Başpenir, Kenan Akın ve soyadı öğrenilemeyen Banu isimli bir kişi, İl Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

Bitlis

Bitlis’in Ahlat ilçesinde de kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce yırtılan HDP afişlerinin yerine yenilerini asmaya çalışan altı HDP’li gözaltına alındı.

Mesut Günbay, Erhan Günbay, Ziver Günbay, Semseddin Günbay, Cevdet Günbay ile ismi öğrenilmeyen bir kişi Bitlis Emniyet Müdürlüğü’ne götürülürken, gözaltı gerekçesi öğrenilemedi.

HDP Ahlat İlçe Örgütü ise afişlerin asılmaması konusunda kendilerine herhangi bir bilgilendirmenin yapılmadığını belirtti.

Ahlat’ta ilçe belediyesi için YSK’ye adaylık başvurusunda bulunan DP ve MHP, önceki günlerde adaylarını geri çekerken, BBP Pazartesi günü ilçe yönetimini feshetme kararı almıştı.

HDP Belediye Eş Başkan Adayı Seracettin Günbay, söz konusu kararların “AKP’nin baskıcı sonucu” alındığını ileri sürmüştü.

İzmir

İzmir’in Konak ilçesinde bulunan HDP Kosova Mahalle Temsilciliği’ne polis baskın düzenledi.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından PKK lideri Abdullah Öcalan’ın posteri olduğu gerekçesiyle arama kararı çıkartılırken, Konak İlçe Eş Başkanı Ramazan Kaygusuz ve Belediye Meclis üyesi adayı Mahsum Koç gözaltına alındı.


MA’dan derlenmiştir.



Önceki Haber
297 günlük direniş: Flormar işçilerinin eylemi kazanımla sonuçlandı
Sonraki Haber
Örnek karar: Evli olduğu kadını darp eden erkek 'yaralama' değil 'öldürmeye teşebbüs'ten yargılanacak