Ana SayfaGüncelEGM: Yeni Zelanda’daki katliamı öven Ekşi Sözlük yazarı tutuklandı

EGM: Yeni Zelanda’daki katliamı öven Ekşi Sözlük yazarı tutuklandı

HABER MERKEZİ – Yeni Zelanda’da 49 kişinin hayatını kaybettiği cami saldırılarını övdüğü tespit edilen Ekşi Sözlük yazarının tutuklandığı duyuruldu.

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), Yeni Zelanda’da 49 kişinin hayatını kaybettiği cami saldırılarını öven Ekşi Sözlük yazarı A.A’nın, Antalya’nın Alanya ilçesinde gözaltına alınıp, tutuklandığını açıkladı.

Konuyla ilgili olarak EGM’den yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Bazı ulusal basın yayın organlarında ve sosyal medyada yer alan ‘mukemmeligindayanilmazhafifligi’ rumuzlu bir web sitesi kullanıcısının Yeni Zelanda’daki camilere yapılan saldırıdan sonra ‘Videoyu izlerken Türkiye’ye gelip bu Cuma camileri temizlese diye iç geçirdim’ paylaşımı ile ilgili olarak aşağıdaki açıklamanın yapılmasına gerek duyulmuştur.

“Paylaşımının görülmesi üzerine yapılan çalışmalarda; şahsın Antalya ili Alanya ilçesinde ikamet eden A.A olduğu tespit edilmiş, aynı şahıs 16.03.2019 günü saat 01.00 sıralarında ikamet ettiği adreste gözaltına alınmış, hazırlanan tahkikat evrakı ile birlikte mevcutlu olarak adliyeye sevk edilmiş ve çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştır.”

“mukemmeligindayanilmazhafifligi” rumuzlu Ekşi Sözlük yazarının silinen paylaşımı

Ekşi Sözlük ise olayla ilgili yaptığı dünkü açıklamasında, söz konusu kullanıcının hesabının nefret söylemi sebebiyle kapatıldığını duyurdu.

Ne oldu?

Yeni Zelanda’nın Christchurch kentindeki El Nur ve Linwood camilerine 15 Mart’ta Cuma namazı sırasında düzenlenen silahlı saldırıda 49 kişi yaşamını yitirirken, onlarca kişi de yaralandı.

Saldırılarda yaralanan ikisi çocuk 48 kişiden 39’unun tedavileri sürüyor. 11’inin durumunun ağır olduğu açıklandı.

Cami saldırılarının baş zanlısı ise 28 yaşındaki Avustralyalı Brenton Tarrant isimli bir erkek. Cinayetle suçlanan Tarrant’a başka suçlamalar da yöneltilmesi bekleniyor.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Gözaltına alınan şarkıcı Ferat Üngür serbest
Sonraki Haber
Kapitalizm ve patriarkaya şapka iğnesiyle direnen bir kadın: Marie Equi