Ana SayfaGüncelErdoğan hedef gösterdi, Taksim’de ‘ezan yürüyüşü’ yapıldı

Erdoğan hedef gösterdi, Taksim’de ‘ezan yürüyüşü’ yapıldı

HABER MERKEZİ – Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 8 Mart’ta polis saldırısını ıslıklarla protesto eden kadınları “Ezanı ıslıkladılar” diye hedef göstermesinin ardından bir grup Taksim’de “ezan” yürüyüşü yaptı.

AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 8 Mart’ta İstiklal Caddesi’nde düzenlenen Gece Yürüyüşü’ne katılan kadınları işaret ederek “Ezana ıslaklarla sloganlarla terbiyesizlik ettiler” sözleri üzerine Taksim’de bir grup yürüyüş düzenledi.

Taksim’de toplanan grup “Ezana uzanan eller kırılsın” sloganları atarak ara sokaklarda yürüdü.

T24’ün haberine göre polis, İstiklal Caddesi’nden başlayıp eğlence mekanları ile ünlü Mis Sokak’tan Tarlabaşı yönüne ilerleyen gruba müdahale etmedi.

Ancak görüntülerde grubun Tarlabaşı Bulvarı’nda trafiğin aksamasına neden olması üzerine polisin plastik mermi sıktığı görülüyor.

Öte yandan Erdoğan’ın sözlerinin ardından Twitter’da da “#EzanımızDinimizinTemelidir” adı ile bir hashtag kampanyası başlatıldı.

Ne oldu?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Taksim’de gerçekleştirilmek istenen 17. Feminist Gece Yürüyüşü’nde kadınların ezanı ıslıkladığını iddia etti.

Polisin İstiklal Caddesi girişindeki Fransız Kültür Merkezi’nden Tünel yönüne yürüyüşe izin vermemesi nedeniyle, polis saldırısı gerçekleşene kadar gece boyunca ıslıklarla polisi protesto eden kadınları “ezanı ıslıklamak” ile itham eden Erdoğan, Adana’daki mitinginde şunları söyledi:

“Önceki gün CHP ve HDP öncülüğünde Taksim’de güya kadınlar günü için bir araya gelen bir grup ezana ıslaklarla sloganlarla terbiyesizlik ettiler.

“Ezana sahip çıkmayan bu ülkeye de sahip çıkmaz. Bayrağa da hürmet etmez. Ezana sahip çıkmayan düşman kapımıza dayandığında onları alkışlar.

“Bazı değerler var ki bunlara saldıranlara saygı duymamız mümkün değil. Bu ezan ve bayrak düşmanlarıyla sonuna kadar mücadele edeceğiz.”