Ana SayfaGüncelGazeteci İshak Karakaş’a 1 yıl 6 ay hapis cezası

Gazeteci İshak Karakaş’a 1 yıl 6 ay hapis cezası

HABER MERKEZİ – Gazeteci İshak Karakaş’a, sosyal medya paylaşımları nedeniyle yargılandığı davada “örgüt propagandası” suçundan 1 yıl 6 ay 22 gün hapis cezası verildi. Hükmün açıklanması geriye bırakıldı.

Afrin’e dönük askeri harekata sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımlarla tepki gösterdikleri için haklarında “örgüt propagandası yapmak” iddiasıyla dava açılan gazeteci İshak Karakaş’ın da aralarında bulunduğu 10 kişinin beşinci duruşması, Çağlayan’da bulunan İstanbul 28. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapıldı.

Esas hakkındaki mütalaasını bir önceki duruşma öncesi sunan savcı, yargılanan 10 kişinin de “zincirleme şekilde örgüt propagandası yapmak” iddiasıyla cezalandırılmasını istemişti.

Bugünkü duruşmaya katılan Karakaş’ın avukatı Yıldız İmrek, yaptığı savunmada “Savaşa karşı propaganda yapma hakkı uluslararası sözleşmelerde yer almış bir haktır. Müvekkilim Barış Vakfı’nın kurucusudur, barış gazeteciliği alanında da çalışmalar yapmaktadır” dedi ve şöyle devam etti:

“İshak Karakaş’ın Afrin müdahalesinden hemen sonra yaptığı eleştiriler, olguya dayanarak bir kanaat özgürlüğü kapsamında değerlendirilmelidir.”

Avukat İmrek, Karakaş’ın “örgüt propagandası” olarak değerlendirilebilecek bir paylaşımı olmadığını da vurguladı.

Daha sonra kararını açıklayan mahkeme, İshak Karakaş ile birlikte sekiz kişinin “örgüt propagandası” suçundan 1 yıl 6 ay 22’şer gün hapis cezasına çarptırılmasına hükmetti.

Sekiz kişiye yöneltilen “örgüt propagandası” suçu, TCK 43/1 uyarınca “zincirleme suç” kapsamında değerlendirerek hükme bağlandı. Hükümlerin açıklanması ise geri bırakıldı.

Mahkeme, diğer iki sanığa ise “örgüt propagandası” suçundan 1 yıl 3’er ay hapis cezası verdi. Cezalar “zincirleme suç” kapsamında değerlendirilmezken, hükümlerin açıklanması geri bırakıldı.


Karınca, Punto24 Dava Takip