Ana SayfaGüncelGazeteci Yasin Kobulan’a 1 yıl 6 ay hapis cezası

Gazeteci Yasin Kobulan’a 1 yıl 6 ay hapis cezası

HABER MERKEZİ – Sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek hakkında dava açılan gazeteci Yasin Kobulan’a 1 yıl 6 ay 22 gün hapis cezası verildi, hükmün açıklanması geri bırakıldı.

Sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek hakkında “Zincirleme şekilde örgüt propagandası yapmak” suçlamasıyla dava açılan Mezopotamya Ajansı (MA) muhabiri Yasin Kobulan’ın karar duruşması İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapıldı.

Kobulan’ın katılmadığı duruşmada avukatları Özcan Kılıç ve Sercan Korkmaz hazır bulundu. Duruşmayı, Columbia Üniversitesi’nin Dava İzleme Programı’ndan hukukçular, Ululslararası Basın Enstitüsü (IPI) yöneticisi Caroline Stockford ve akademisyenler izledi.

Savcı, bir önceki celsede verdiği mütalaayı tekrarlayarak Kobulan’ın cezalandırılmasını talep etti.

Avukat Özcan Kılıç, Kobulan’ın bir gazeteci olduğunu ve dava konusu haberleri bu amaçla paylaştığını söyledi.

Kılıç, “Gazeteciler bürokratik ya da hukuk dilini kullanmazlar. Habercilik dilini kullanırlar. AİHM kararlarında haberde kullanılan dili tek başına propaganda kabul edemezsiniz diyor. Bu haberlerden propaganda dersek gazeteciliği nereye koyacağız?” diyerek müvekkili hakkında beraat talep etti.

Avukat Sercan Korkmaz da dosyanın Kobulan’ın gazeteciliği üzerinden fikir ve ifade hürriyeti kapsamında değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Daha sonra kararını açıklayan mahkeme, “Zincirleme şekilde örgüt propagandası yapmak”tan suçlu bulduğu gazeteci Kobulan’a 1 yıl 6 ay 22 gün hapis cezası verdi.

Mahkeme, hükmün açıklanmasını ise geri bıraktı.

Previous post
8 MART | Diyarbakır'dan Ankara'ya kadınlar alanlardaydı: İtaat yok, direniş var
Next post
Yerel seçimler için son 23 gün: Kim ne diyor, neler oluyor?