Ana SayfaGüncel“Gazetecilik Saldırı Altında” kitabı dijital ortamda

“Gazetecilik Saldırı Altında” kitabı dijital ortamda

HABER MERKEZİ – Türkiye’de gazeteci güvenliğine ilişkin farkındalığın artması amacıyla Türkçeleştirilen “Gazetecilik Saldırı Altında: İfade Özgürlüğünü Korumak İçin Bilgi Üretimi” adlı derleme kitap, Kafka Yayınları etiketiyle dijital ortamda.

Ulla Carlsson ve Reeta Pöyhtari tarafından derlenen “Gazetecilik Saldırı Altında: İfade Özgürlüğünü Korumak İçin Bilgi Üretimi” adlı kitap, Kafka Yayınları etiketiyle internet üzerinden yayınlandı.

Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO), Göteborg Üniversitesi UNESCO Kürsüsü, Uluslararası Medya ve İletişim Araştırmaları Birliği (IAMCR) ve bir dizi diğer ortağın arasındaki işbirliğinin sonucu olan kitabın çevirisi Diyar Saraçoğlu’na ait.

Şiddet ve tehditlere karşı gazeteciliği korumaya yönelik çabaları desteklemeyi hedefleyen kitabın amaçlarından biri de gazetecilerin güvenliğini bir araştırma alanı olarak güçlendirmek ve yeni araştırma girişimlerine ilham vermek.

Serinin editörleri Barış Çoban ve Bora Ataman, derlemeye ilişkin şu ifadeleri kullanıyor:

“Kafka Kitap’ın Alternatif Medya ve Toplumsal Hareketler Serisi’nin editörleri olarak biz de, bu derleme eserin, Türkiye’de gazeteci güvenliğine ilişkin farkındalığın artması ve bu alanda yeni çalışmalara ışık tutması için Türkçeye kazandırılmasının önemli olduğunu düşündük. Eserin aynı zamanda gazeteci güvenliği temelinde güncel sorunlara çözüm üretilmesinde katkı sağlayacağına, okuyucuya farklı bakış açıları ve düşünce zenginliği kazandıracağına inanıyoruz.”

Hem ampirik hem de teorik araştırmalar üzerinde farklı perspektifleri temsil etmesinin yanı sıra pek çok içgörü de bulunduran kitabın pdf formatındaki haline buradan ücretsiz ulaşabilirsiniz.