Ana SayfaDünyaGazze Şeridi’nde bir Filistinli İsrail askerlerince öldürüldü

Gazze Şeridi’nde bir Filistinli İsrail askerlerince öldürüldü

HABER MERKEZİ – Filistin Sağlık Bakanlığı, Gazze Şeridi’nde düzenlenen protestolar sırasında İsrail askerlerinin 21 yaşındaki bir Filistinliyi öldürdüğünü açıkladı.

Gazze Şeridi’nde, “Büyük Geri Dönüş Yürüyüşü” adı verilen İsrail karşıtı protestolar sürüyor.

Filistin Sağlık Bakanlığı, protestolar sırasında 21 yaşındaki Muhammed Saad isimli Filistinlinin yaşamını yitirdiğini duyurdu.

Açıklamada, gencin başına İsrail askerleri tarafından atılan bombadan çıkan şarapnel parçalarının isabet ettiği belirtildi.

İsrail ordusu yaptığı açıklamada ise Filistinlilerin tel örgülere doğru patlayıcı madde ve taş fırlattığını, İsrail askerlerinin ise bunun üzerine ateş açtığını kaydetti.

Ancak görgü tanıkları öldürülen gencin başına şarapnel parçası isabet ettiği anda, sınırdan en az 100 metre uzaklıkta olduğunu aktardı.

Neler oluyor?

Filistinliler, 1976’da topraklarına el konulmasını protesto eden altı Filistinlinin öldürülmesinin yıl dönümü olan 30 Mart 2018 tarihinden itibaren Cuma günleri protesto gösterileri düzenliyor.

Bu yürüyüşlerdeki Filistinli protestocuları ise İsrail askerleri hedef alıyor. Saldırılar sonucu 1 yılda 260’tan fazla Filistinli öldürüldü, binlercesi de yaralandı.

“Büyük Geri Dönüş Yürüyüşü” adı verilen protestolarda hayatını kaybedenler ve yaralananlar arasında çocuklar ve gazeteciler de bulunuyor.


Gazete Karınca, Al Jazeera, DW Türkçe
Previous post
38'i HDP'den: Meclis’e 43 milletvekili hakkında fezleke gönderildi
Next post
31 Mart yerel seçimleri yarın