Ana SayfaGüncelGebze-Halkalı demiryolu hattı yeterince güvenli mi?

Gebze-Halkalı demiryolu hattı yeterince güvenli mi?

HABER MERKEZİ – Marmaray Gebze-Halkalı Hattı 12 Mart’ta açıldı ancak hattın açılması konusunda acele edildiği ve hattın güvenli olmadığı eleştirileri yapılıyor. DW Türkçe, yeni açılan hattı konunun uzmanı Prof. Zerrin Bayraktar ile yerinde inceledi.

Kocaeli’nin Gebze ile İstanbul’un Halkalı tren istasyonları arasında inşa edilen 63 kilometrelik demiryolu hattı, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katılımıyla 12 Mart’ta açıldı.

Marmaray’ı da içine alan hattın 43,8 kilometrelik kısmı Asya, 19,2 kilometrelik kısmı da Avrupa kıtasından geçiyor.

Gebze-Halkalı arasındaki yolculuğu 115 dakikada tamamlayan hattın, günde 1 milyon 700 bin yolcu taşıyacağı belirtiliyor.

Ancak yeni açılan hatla ilgili Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası, “Mevcut eksiklikler ciddi kazalara neden olabilir” uyarısında bulunuyor.

DW Türkçe de bunun üzerine Marmaray Gebze-Halkalı Hattı’nın güvenlir olup olmadığını Yıldız Teknik Üniversitesi Ulaştırma Anabilim Dalı’ndan Prof. Zerrin Bayraktar ile yerinde inceledi.

Prof. Bayraktar da Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası ile aynı eksikliklere dikkat çekiyor ve kazaların benzer uyarılar dikkate alınmadığı için gerçekleştiğini vurguluyor.

DW Türkçe’nin video-haberine BURADAN ulaşabilirsiniz.