Ana SayfaDünyaGuaido’nun kamuda çalışmasına 15 yıl süreyle yasak getirildi

Guaido’nun kamuda çalışmasına 15 yıl süreyle yasak getirildi

HABER MERKEZİ – Venezuela Devlet Denetçiliği, kendisini geçici devlet başkanı ilan eden Juan Guaido’nun kamuda görev almasına 15 yıl süreyle yasak getirdi. Guaido ise “mücadeleye sokakta devam edeceğiz” dedi.

Venezuela’da, kendisini ülkenin geçici devlet başkanı ilan eden muhalif lider Juan Guaido’nun yetkileri 15 yıl geçerli olacak şekilde elinden alındı.

Devlet denetçisi Elvis Amorosso, yapığı açıklamada Guaido’nun Ulusal Meclis Başkanı olarak göreve başlamasından bu yana gerçekleştirdiği yurt dışı seyahat masraflarının nasıl karşılandığının hesabını veremediğini ve bu yüzden görevden azledildiğini söyledi.

Amaroso, Guaido’yu kamu hizmetinden mahrum bırakacak sürenin ise kanunla belirlenmiş üst limit olan 15 yıl geçerli olacağını kaydetti.

Juan Guaido ise kararı tanımayacağını söyledi. Amoroso’nun ülkenin genel denetçisi olmadığını söyleyen muhalif lider, “Ancak meşru Meclis, bir genel denetçi atama yetkisine sahip” dedi.

Sözlerine devam eden Guaido, mücadelelerine “sokaklarda devam edeceklerini” açıkladı.

Venezuela’da neler oluyor?

Derin bir ekonomik ve siyasi kriz içerisindeki Venezuela’da muhalif lider Guaido, 23 Ocak’ta kendisini “geçici devlet başkanı” ilan etti.

ABD, Kanada ve Latin Amerika’daki birçok ülke Guaido’yu başkan olarak tanıdığını açıkladı.

Avrupa Parlamentosu da Guaido’yu ülkenin geçici başkanı olarak tanıdığını duyurdu.

Rusya, Çin ve Türkiye gibi diğer birçok ülke ise Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro’ya destek veriyor.


Karınca, DW Türkçe, BBC Türkçe