Ana SayfaEkonomiHacı Sayid baklavaları ile Gloria Jean’s’ten konkordato talebi

Hacı Sayid baklavaları ile Gloria Jean’s’ten konkordato talebi

HABER MERKEZİ –  Hacı Sayid baklavaları ile kahve zinciri Gloria Jean’s için konkordato talep edildi. Yapılan başvuruyu değerlendiren mahkeme, aynı aileye ait üç şirket ile sahipleri için tedbir kararı verdi.

Ekonomik kriz günden güne derinleşirken, konkordato talebinde bulunan şirket sayısı artıyor.

Hürriyet gazetesinden Dinçer Gökçe’nin haberine göre, son olarak Hacı Sayid Gıda Pazarlama San. Tic. A.Ş, 70 şubeli Gloria Jean’s’in bağlı olduğu Grup Dnc Gıda San. ve Tic. Aş ve Rumeli Tatlıcılık Süt Ürünleri ile bu şirketlerin sahipleri Burhan Dinçerler, Mehmet Dinçerler ve Muhammet Dinçerler adına konkordato davası Bakırköy Ticaret Mahkemesi’nde açıldı.

1 Mart’ta açılan davada, şirketlerin mali darboğaza girdiği, konkordato kararı verilmesi halinde yeniden etkin şekilde faaliyetlerin sürdürülebileceği savunuldu.

Başvuruyu değerlendiren mahkeme, davacı şirket ve kişilere yönelik 3 aylık geçici mühlet verdi.

Mahkemenin verdiği 6 Mart tarihli tedbir kararı ile davacılara yönelik bir icra takibi yapılamayacak.

Hacı Sayid baklavaları hakkında

Hacı Sayid baklavalarının Türkiye genelinde 39 şubesi bulunuyor.

1968 yılından beri baklava sektöründe işçi olarak çalışan Burhan ve Mehmet Dinçerler kardeşlerin ilk dükkanın açılış tarihi 1983.

Gloria Jeans’s Coffees hakkında

Kahve zinciri Gloria Jean’s Coffees’in Türkiye’ye girişi ise 1999 yılına uzanıyor.

Türkiye’de 25 kentte 70 şubesi bulunan Gloria Jeans’s Coffees, dünya üzerinde 50 ülkede 1200’den fazla şubede hizmet veriyor.

Konkordato nedir?

Konkordato, borçlarını ödemede zorlanan şirket ve kooperatiflerin, bir kısım borçlarından kurtularak borçlarını ödeyebilir duruma getirmeleri için uygulanan bir müessesedir.

Bu uygulamada alacaklı ve borçluların konkordato müessesesi kapsamında borç ve alacakları yeniden yapılandırma işlemine tabi tutulmaktadır.




Önceki Haber
Önder: Güven’i yaşatmak zorundayız
Sonraki Haber
Batman ve ninja kaplumbağaları buluşturan bir animasyon film