Ana SayfaGüncelHürriyet’ten tekzip yok: Muhalefet HDP’den açıklama istemeliymiş

Hürriyet’ten tekzip yok: Muhalefet HDP’den açıklama istemeliymiş

HABER MERKEZİ – HDP Eş Genel Başkanı Temelli’nin kullanmadığı ifadeleri kullanmış gibi servis etmesine yönelik tepkiler üzerine açıklama yapan Hürriyet, tekzip yerine haberde bir yanlışlık olmadığını savundu. Açıklamada, “CHP’li adaylar ya da haberi eleştiren çevreler bizden değil HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli’den açıklama istemelidirler” denildi. CHP’nin İstanbul adayı İmamoğlu ise haberi servis eden yayınlara “Utanın” sözleriyle tepkisini dile getirdi.

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli’nin kullanmadığı ifadeleri kullanmış gibi servis etmesi tepkilere neden olan yayınlardan Hürriyet, bir açıklama yaptı.

Gazete, tekzip yerine çarpıtma haberde bir yanlışlık olmadığı iddiasında bulunarak, “CHP’li adaylar ya da haberi eleştiren çevreler bizden değil HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli’den açıklama istemelidirler” dedi.

Ne oldu?

Temelli, geçen günlerde katıldığı bir programda 31 Mart yerel seçimi için muhalefetin Ankara ve İstanbul adaylarına yönelik şu ifadeleri kullandı:

“Mansur Yavaş da bilecek ki seçilmişse HDP oylarıyla seçilmiştir. HDP’lileri yok sayarak, Kürtleri yok sayarak, Ankaralıları yok sayarak siyaset yapamaz. O da işte bizim gücümüzdür. Ekrem İmamoğlu seçilmişse bilecek ki o kentte yaşayan 3 milyon Kürt’ün oyuyla seçilmiştir. Kürtlere rağmen siyaset yapamayacağını bilecektir. Yapmaya çabalarsa zaten siyaseten bir karşılığı olmayacaktır. O kentin belediye başkanı olmayacak, o olsa olsa o kentin kayyumu olur. Biz bu riski alıyoruz. Seçmenlerimize diyoruz ki biz bu riski alacağız ve Türkiye’yi değiştireceğiz.”

Demirören Medya Grubu’na ait siteler mecralar ile Anadolu Ajansı’nın servis ettiği bu haberde, Temelli’ye ait olmayan ifadeler manşetlere çekildi.

Hürriyet, CNN Türk ve Posta gazetesinin internet siteleri Temelli’nin “İstanbul ve Ankara’yı İmamoğlu ve Yavaş değil HDP yönetecek” sözlerini kullandığını iddia etti.

Temelli’nin açıklamasında bu ifadelerin bulunmaması, bu mecraların tepki görmesine sebep oldu.

İmamoğlu’ndan tepki

CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu ise katıldığı Mardinliler Vakfı Buluşması’nda, Temelli’nin sözlerinin, Demirören Medya Grubu’nun yayın organlarında çarpıtılarak verilmesine tepki gösterdi.

“Bu Hürriyet Gazetesi, ‘HDP yönetecek’ diye manşet atmışlar. ‘HDP yönetecek’! Bunu kim demiş? HDP’nin Eş Başkanı söylemiş! Söylememiş adam öyle bir şey ya, söylememiş! Yok böyle bir laf ya! Nereden çıktı yalan haberi manşete taşımak? Hürriyet Gazetesine yakışır mı?”

“‘Sezai Temelli: İstanbul ve Ankara İmamoğlu ile başlayıp HDP yönetecek!’ Yok böyle bir cümlesi ya! Ayıptır, yazıktır, günahtır! Utanın! Düzeltin kendinizi. Bu yalan haberi yapmaktan dolayı, milletin zihninde, kalbinde, vicdanında mahkum olmak istemiyorsanız bu haberi düzeltin kardeşim. Yoksa bu zihin sizi yargılar. 3-4 kanalda ortak haber yapmalar, vesaireler… Ne ortaklıkları var, ben bilmem! Sizin o iki üç tuşa basarak yazdığınız haberler, vitrine koyduğunuz işler mişler, bizi yolumuzdan vazgeçiremez. ‘Hadi oradan’ deriz. Hadi işinize bakın, hadi oradan! Dalga geçer millet sizinle.”




Önceki Haber
Cezayir 'Gezi'si – Zafer Yörük
Sonraki Haber
Ali İsmail Korkmaz doğum gününde anıldı