Ana SayfaDünyaIdai kasırgası: Yaşamını yitirenlerin sayısı 600’ü aştı

Idai kasırgası: Yaşamını yitirenlerin sayısı 600’ü aştı

HABER MERKEZİ – Birleşmiş Milletler, Afrika ülkelerinde etkili olan Idai Tropikal Kasırgası nedeniyle yaşamını yitirenlerin sayısının 600’ü aştığını duyurdu.

Birleşmiş Milletler İnsani Yardım Koordinasyon Ofisi (OCHA), Afrika’nın güneydoğusundaki Mozambik, Zimbabve ve Malavi’yi vuran Idai Tropikal Kasırgası nedeniyle 600’den fazla kişinin yaşamını yitirdiğini açıkladı.

OCHA sözcüsü, hükümetlerin resmi rakamlarına göre, Mozambik’te 417, Zimbabve’de 139 ve Malavi’de 59 kişinin kasırga sonucu yaşamını yitirdiğini belirtti.

UNICEF de sayının artabileceği konusunda uyarıda bulundu.

DW Türkçe’nin haberine göre UNICEF tarafından yapılan açıklamada, kasırga nedeniyle en az 1 milyon 800 bin kişinin etkilenmiş olabileceğinin göz önünde tutulduğu belirtildi.

Birlemiş Milletler ise yağışların sürmesi nedeniyle yeni sel tehdidi konusunda uyarıda bulundu. Sambesi ve Buzi nehirlerinde taşma tehlikesi bulunduğu kaydedildi.

Salgın hastalık tehlikesi

Kasırgadan en çok etkilenen bölge olan Mozambik’in liman kenti Beira’da salgın hastalık tehlikesinin de baş gösterdiği ifade edildi.

Uluslararası Kızıl Haç örgütünün paylaştığı bilgilere göre, Beira’da kolera vakalarına rastlandı.

UNICEF Genel Müdürü Henrieatta Fore, “Arama ve kurtarma çalışmaları sürerken, su aracılığıyla bulaşıcı hastalıkların yayılarak, yaşanan yıkımın daha büyük bir felakete dönüşmesini engellemek için her türlü çabayı göstermemiz gerekiyor” şeklinde konuştu.

Previous post
Son 8 gün: Yerel seçime giderken kim ne diyor, neler oluyor?
Next post
Tutuklu avukatlardan açlık grevini sonlandırma kararı