Ana SayfaToplumsal Cinsiyetİstanbul’da 9. kattan düştüğü iddia edilmişti: Yaşamını yitiren kadının kimliği tespit edildi

İstanbul’da 9. kattan düştüğü iddia edilmişti: Yaşamını yitiren kadının kimliği tespit edildi

HABER MERKEZİ – İstanbul’da bir rezidansın 9. katından düşerek yaşamını yitirdiği iddia edilen kadının 18 yaşındaki Ebru Erdem olduğu açıklandı.

İstanbul Küçükçekmece’deki İnönü Mahallesi’nde, bir kadının 14 katlı bir rezidansın 9. katından, binanın zemin katındaki marketin balkonuna düştüğü iddia edilmişti.

Olay yerine gelen sağlık ekipleri kadının yaşamını yitirdiğini tespit etmişti.

Kadının, sevgilisi tarafından camdan itildiği iddia edilmiş, binada bulunan bir kişi gözaltına alınmıştı.

Polis, kadının 9. kattaki 97 numaralı daireden düştüğünü, dairenin 21 yaşındaki S.T. adlı erkek tarafından kiralandığını belirledi.

Hürriyet’ten Çetin Aydın’ın haberine göre kadının düşüşünü görüp, polise ihbar eden sitenin güvenlikçilerinin ifadesi alındı.

‘Erkek, Erdem’in öldüğünü fark edince kaçtı’

Güvenlikçiler, “Akşam saatlerinde ev sahibi ile bir kadın ve bir erkek geldi. Yanlarında ev sahibi ve kiracısı olduğu için kadından kimlik almadık. Gece saat 01.00 gibi ev sahibinin yanındaki daireyi kiralayan kişi yanımıza gelerek, ‘Camdan atladığını gördüm.’ dedi ve bizi kadının düştüğü balkona götürdü. Kadının öldüğünü fark ettik. Yanımıza gelerek olayı söyleyen kişi kadının öldüğünü fark edince hemen site dışına çıkarak taksi çevirdi ve kaçtı” dedi.

Asayiş Şube Cinayet Büro Amirliği ekiplerinin yaptığı çalışmada, sitenin güvenlik kameralarının arızalı olduğu belirlendi.

Evde yapılan aramada da kadının kimliğine ulaşılamadı. Ev sahibi K.S. gözaltına alındı ve alınan ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

Kimliği tespit edildi

Adli Tıp Kurumu’nda yapılan incelemelerde kadının 18 yaşındaki Ebru Erdem olduğu tespit edildi.

Erdem’in vücudunda kesici, delici ya da ateşli silah izi bulunmazken, vücudunda düşmeye bağlı yaralar olduğu tespit edildi. Ebru Erdem’in babası da Adli Tıp Kurumu’na gelerek kızını teşhis etti.

Ebru Erdem’in düştüğü iddia edilen dairede olan ve Erdem yaşamını yitirdikten sonra olay yerinden kaçan S.T avukatı ile birlikte sabah polise teslim oldu.

S.T.’nin ifadesinde, “Ben banyodaydım. Çıktığımda pervazda oturuyordu. Kendisini boşluğa bıraktı. Ben bir şey yapmadım. Korktuğum için kaçtım” dedi.

Ebru Erdem’in ölüm nedeninin Adli Tıp Kurumu’ndaki incelemenin ardından kesinlik kazanacağı belirtilirken, soruşturmanın sürdüğü bildirildi.

Previous post
Reuters: ABD, Türkiye’ye yapılacak F-35'lerin teslimatını askıya alma hazırlığında
Next post
Tüketici güven endeksi arttı, karamsarlık sürüyor