Ana SayfaDünyaKabil’de Newroz kutlamaları sırasında saldırılar 

Kabil’de Newroz kutlamaları sırasında saldırılar 

HABER MERKEZİ – Afganistan’ın başkenti Kabil’de Newroz kutlamaları sırasında üç ayrı noktada meydana gelen patlamalar nedeniyle en az altı kişi hayatını kaybetti.

Afganistan’ın başkenti Kabil’de sabah saatlerinde başlayan Newroz kutlamaları sırasında üç noktada patlama meydana geldi.

İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, patlamalar sonucu en az altı kişinin hayatını kaybettiği, 23 kişinin ise yaralandığı duyuruldu.

Bakanlık iki kişinin durumunun ağır olduğunu bildirdi.

Üç noktada patlama

Polisten yapılan açıklamaya göre patlamalar üç noktada meydana geldi.

Karte Sakhi mahallesindeki patlamalardan biri camideki çamaşırhanede, biri hastanenin arkasında, bir diğeri ise elektrik sayacına bağlı patlatıyıcılarla gerçekleştirildi.

Polise göre dördüncü bir patlayıcı ise etkisiz hale getirildi.

Polis, patlamaların kutlama alanlarının uzağında meydana geldiğini bildirdi.

Ne oluyor?

Newroz kutlamaları, Afganistan’da özellikle aşırı muhafazakarların tarafından hedef gösteriliyordu. Öyle ki geçtiğimiz sene yine Kabil’de Newroz kutlamaları hedef alınmış, IŞİD’in saldırısı sonucu 20’yi aşkın kişi hayatını kaybetmişti.

Bugunkü patlamalar ise Taliban ile ABD arasında yürütülen müzakerelerinin sürdüğü bir döneme denk geldi.

Dört aydır müzakereler yürüten taraflar, 12 Mart günü yaptıkları açıklamayla önemli ilerlemeler kaydedildiğini bildirmişti.

Ancak ABD güçlerinin geri çekilmesi ve Afganistan hükümetinin de görüşmelere dahil edilmesi hususunda ortada henüz bir anlaşma yok.

Al Jazeera’nin haberine göre patlamanın ardından bir açıklama yayınlanan Taliban ise, saldırının kendileri tarafından gerçekleştirilmediğini söyledi.


Karınca Dış Haberler