Ana SayfaGüncelLeyla Güven’den tutuklulara çağrı

Leyla Güven’den tutuklulara çağrı

HABER MERKEZİ – 137 gündür açlık grevinde olan Leyla Güven, cezaevlerinden peş peşe gelen ölüm haberleri üzerine tutuklulara çağrıda bulundu.

Zülküf Gezen ve Ayten Beçet’in ardından bugün de Zehra Sağlam isimli tutuklunun da yaşamına son vermesi sonrası, 137 gündür açlık grevinde olan Leyla Güven tutuklulara bir çağrıda bulundu.

HDP Milletvekili ve DTK Eşbaşkanı, Dengê Welat radyosuna gönderdiği Kürtçe sesli mesaj ile çağrı yaptı.

Güven, ‘açlık grevinde güç ve morale ihtiyaç olduğunun’ altını çizerek, ‘yaşamına son verenlerin çok değerli olduğunu ancak her eylemin kendisinden bir parça götürdüğünü’ kaydetti.

Tutuklulardan yaşamlarına son vermemesini isteyen Güven, PKK lideri Abdullah Öcalan’ın ‘ölümü değil yaşamı önünüze koymalısınız’ sözlerini hatırlattı.

Güven, “Bu eylemler karşısında saygıyla duruyoruz. Ama şunu söylemek istiyorum; zaten başlatılmış bir eylemimiz var. Biz zaten eylem halindeyiz, sonuç almaya yaklaştık. Açlık grevi eylemcileri etrafında yerlerimizi almalıyız. Yeni eylemlerde bulunmamalıyız” dedi.

Güven mesajında açlık grevi eylemlerinin ‘mutlaka sonuç alacağını’ belirterek, “Şimdi yeni bir aşamaya geçtik. Sonuç almaya çok az kaldı” ifadesini de kullandı.

Ne oluyor?

Güven’in 137 gün önce başlattığı ve 1 Mart tarihinden itibaren tüm cezaevlerine yayılan açlık grevi eylemleri devam ediyor.

Güven, cezaevlerindeki tutuklular ve dünyanın farklı yerlerindeki eylemciler Öcalan’a dönük tecridin kaldırılmasını talep ediyor.

27 Temmuz 2011’den bu yana avukatları, 11 Eylül 2016’dan beri de ailesiyle ne yüz yüze ne de telefon yoluyla görüştürülen Öcalan’ı, 12 Ocak’ta kardeşi Mehmet Öcalan’ın ziyaret ettiği bildirilmişti.

Görüşme açlık grevleri sürerken gerçekleşmişti. Ancak tahliye edilen Güven ve diğer tutuklular “tecrit kaldırılsın” talebi ile başlattıkları eylemi “tecrit durumunun sürdüğü” gerekçesiyle devam ettiriyor.

Açlık grevcileri Öcalan’ın ailesi ve avukatları ile düzenli görüşmesini talep ediyor.

Eylemler sürerken son bir haftada cezaevlerinde bulunan üç siyasi tutuklu yaşamına son verdi.

17 Mart’ta Zülküf Gezen Tekirdağ 2 Nolu F Tipi Cezaevi’nde, 23 Mart’ta Ayten Beçet Gebze Cezaevi’nde, 24 Mart’ta da Zehra Sağlam Erzurum Oltu T Tipi Kapalı Cezaevi’nde ‘tecridi protesto etmek için’ yaşamına son verdi.

Yaşamını yitirenlerin cenazeleri alıkonularak polis ve jandarma ablukasında defnedildi, kitlesel ziyaretler engellendi.

Previous post
Bir cenazeye daha abluka: Ayten Beçet zifiri karanlıkta defnedildi
Next post
Yerel seçimler için son 1 hafta: Kim ne diyor, neler oluyor?