Ana SayfaBilim ve TeknolojiMyspace’in 12 yıllık arşivi silindi

Myspace’in 12 yıllık arşivi silindi

HABER MERKEZİ – Bir dönemin en aktif sosyal medya platformlarından Myspace’in 12 yıllık arşivi sunucu taşıması sırasında silindi.

2003 yılında kullanıma sunulan ve kullanıcıların ortak bir platformda kişisel paylaşımlar yapmasını amaçlayan Myspace’in 12 yıllık arşivi silindi.

Donanım Haber’in aktardığına göre internet sitesinde bir süreliğine duyuru yayınlayan Myspace, 2003-2015 yılları arasındaki tüm kullanıcı içeriklerinin sunucu taşıma esnasında silindiğini açıkladı.

Yapılan tahminlere göre silinen şarkı sayısı 50 milyon civarında.

Myspace hakkında

Video, fotoğraf, hikaye paylaşımları, gruplar gibi pek çok özellik sunan Myspace pek çok amatör şarkıcı ve grubun ilk albümünü veya şarkısını lanse ettiği alanlardandı.

Öyle ki 2009 yılına kadar en çok ziyaret edilen sosyal ağ konumunda olan Myspace bu dönemde ABD’de Google’ı bile geride bırakmış, 100 milyon aktif kullanıcı ve 1 milyar toplam kullanıcı sayısına ulaşmıştı.

Facebook’un popüler olması ve ardından Twitter, Instagram, Snapchat gibi ağların ortaya çıkışı Myspace’e yönelik talebi azaltmıştı.

Silindiği belirtilen veriler ise hali hazırda taşınmadan önce bozulmuştu.

Hatta yaklaşık 1 yıldır kullanıcıların geçmiş içeriklere ulaşamadığı yönünde şikayetler geliyordu ancak platformdan herhangi bir resmi açıklama yapılmamıştı.




Önceki Haber
Oyuncu Ümit Yesin hayatını kaybetti
Sonraki Haber
ÇHD ve HHB'li avukatların davası: Selçuk Kozağaçlı duruşmadan atıldı