Ana SayfaGüncelÖzgür Gündem davasında Züleyha Yılmaz hakkında yakalama kararı

Özgür Gündem davasında Züleyha Yılmaz hakkında yakalama kararı

HABER MERKEZİ – Eren Keskin, Hüseyin Aykol ve Reyhan Çapan’ın da aralarında bulunduğu çok sayıda kişinin yargılandığı Özgür Gündem davasında yargılanan Züleyha Yılmaz hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan Özgür Gündem gazetesi Eş Genel Yayın Yönetmenleri Eren Keskin ile Hüseyin Aykol, gazetenin Yazıişleri Müdürü Reyhan Çapan, gazetede yazıları yayınlanan Züleyha Yılmaz, Nuran Özdoğan, Ruhat Kaya, Serbest Zan, Muzaffer Ayata, Emrullah Kurcan, Hüseyin Güçlü ve Reyhan Hacıoğlu hakkında açılan davanın 11. duruşması Çağlayan’da bulunan İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesinde yapıldı.

Sanıkların avukatı Özcan Kılıç’ın hazır bulunduğu duruşmada, heyet değişikliği nedeniyle geçmiş zabıtlar okundu.

İncelenen dosyada Aykol, Çapan ve Keskin’in savunmalarının alındığı, Yılmaz’ın savunmasının alınmadığı ve yakalama emrinin geçici olarak kaldırılmış olduğunun görüldüğü belirtildi.

Ayrıca dosyanın İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilmediği de kaydedildi.

Duruşmada söz alan avukat Özcan Kılıç, yarın İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi’nde Keskin’in de yargılandığı duruşmanın olduğunu belirterek, yarınki duruşmada dosyanın bu mahkeme ile birleştirilmesini talep edeceklerini söyledi.

Züleyha Yılmaz hakkında yakalama kararı

Mahkeme, Züleyha Yılmaz hakkında savunmasının alınması için yakalama emri çıkarılmasına karar vererek, birleşen dosyalarda ifadesi alınamayan Emrullah Kurcan, Hüseyin Güçlü ve Reyhan Hacıoğlu’nun savunmasının alınması amacıyla işlem yapılmasına hükmetti.

Keskin’in dosyasının birleştirilmesi için İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi’ne müzekkere yazılmasına karar veren mahkeme, duruşmayı 8 Mayıs’a erteledi.

Diğer duruşma da ertelendi

Verilen aranın ardından Özgür Gündem gazetesi ile dayanışmak için başlatılan Nöbetçi Genel Yayın Yönetmenliği kampanyasına katılan 9’u gazeteci 13 kişinin yargılandığı davanın duruşmasına geçildi.

DİSK Basın-İş Sendikası Genel Başkanı Faruk Eren, Evrensel yazarları İhsan Çaralan ve Fehim Işık, Ertuğrul Mavioğlu, Celal Başlangıç, Öncü Akgül, Hüseyin Aykol, Ömer Ağın, Dilşah Kocakaya, Mehmet Şirin Taşdemir, Veysel Kemer, Yüksel Oğuz ve Celalettin Can’ın yargılandığı davanın duruşması da eksik hususların giderilmesi için 3 Nisan’a ertelendi.


Bu haber MA’dan derlenmiştir.