Ana SayfaGüncelSaadet Partisi: Malatya Pütürge’de iki partilimiz katledildi

Saadet Partisi: Malatya Pütürge’de iki partilimiz katledildi

HABER MERKEZİ – Malatya’nın Pütürge ilçesinde oy verme işlemi sırasında iki kişi vurularak öldürüldü. Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu, olaya ilişkin yaptığı açıklamada “Malatya Pütürge’de AK Parti adayının yeğeninin saldırısı sonucu biri sandık görevlisi diğeri müşahit iki partilimiz vefat etmiştir” dedi.

Malatya’nın Pütürge ilçesindeki Bölünmez Mahallesi İlkokulu’nda kurulan sandık başında, oy kullanma işlemi sırasında iki grup arasında tartışma çıktığı bildirildi.

DHA’da yer alan habere göre çıkan tartışma kavgaya dönüştü, bu sırada Hasan Aktaş ile İlyas Aktaş silahla vurularak yaşamını yitirdi.

İki kişinin cenazesi yapılan incelemelerin ardından morga kaldırılırken, olay ile ilgili soruşturma başlatıldı.

Malatya Valiliği: Dört kişi gözaltına alındı

Malatya Valiliği de yaptığı yazılı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“İlimiz Pütürge İlçesi Bölünmez Mahallesinde saat:10.00 sıralarında seçim sandığı başında ‘Yaşlılara Oy Kullandırma’ nedeniyle yaşanan tartışma neticesinde 2 vatandaşımız hayatını kaybetmiş olup, bu müessif olayın failleri olduğu değerlendirilen 4 kişi Jandarma ekiplerince yakalanmıştır.”

Saadet Partisi: İki partilimiz katledildi

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ise olayın ardından Twitter üzerinden yaptığı açıklamada “AK Parti adayının yeğeninin saldırısı sonucu iki partilimiz vefat etmiştir” dedi.

“Malatya Pütürge’de AK Parti adayının yeğeninin saldırısı sonucu biri sandık görevlisi diğeri müşahit iki partilimiz vefat etmiştir. Yaşanan olay basit bir husumet değil, sandık başında açık oy kullandırılmak istenmiş ve bu duruma itiraz eden müşahitlerimiz katledilmiştir.

“Alacağınız birkaç fazla oy yerin dibine batsın. Bu elim hadisede hayatını kaybeden kardeşlerimiz Hasan Aktaş ve İlyas Aktaş’a Allah’tan rahmet acılı ailesine ve bütün milletimize başsağlığı diliyorum.”

Erdoğan ve AKP’den ilk açıklamalar

İstanbul Üsküdar’da oyunu kullanan AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, iki Saadet Partili sandık görevlisinin oy verme işlemleri esnasında öldürülmesine ilişkin konuştu. Erdoğan’ın açıklaması şöyle:

“Malatya Pütürge’deki olay bizleri üzdü. Böyle bir durumun olmaması gerekirdi. Ne yazık ki burada iki vatandaşımızın ölümü beni ciddi manada üzmüştür. Bu konuda şu anda Adalet ve İçişleri bakanlıklarımız gerekli araştırma ve soruşturmaları yapıyorlar. Bu iki arkadaşımıza rahmet diliyor, ailelerine sabırlar diliyorum. Bu durumun partiler arası bir sorgulama ya da yargılamaya götürülmesini doğru bulmuyorum.”

AKP Sözcüsü Ömer Çelik de Malatya’da yaşanan saldırıya ilişkin “Gün siyaset yapma günü değil” dedi ve şöyle devam etti: “Bu polemiğe girmeyeceğiz. Saadet Partisi camiasına baş sağlığı diliyoruz.”


Yerel seçimler: Türkiye sandık başında


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Bir kadın oy kullanmaya giderken boşandığı erkek tarafından bıçaklandı
Sonraki Haber
Slovakya'nın ilk kadın cumhurbaşkanı: Zuzana Çaputova