Ana SayfaGüncelSeçime 1 kala: İstanbul’daki ev baskınlarında 53 gözaltı

Seçime 1 kala: İstanbul’daki ev baskınlarında 53 gözaltı

HABER MERKEZİ – Yerel seçimlere bir gün kala İstanbul’da yapılan eş zamanlı ev baskınlarında aralarında HDP belediye meclis üyesi adaylarının da olduğu 53 kişi gözaltına alındı.

31 Mart yerel seçimlerine sayılı saatler kala İstanbul’da 127 eve eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Ev baskınlarında Halkların Demokratik Partisi (HDP) belediye meclis üyesi adaylarının da aralarında bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Gözaltına alınanların Vatan Caddesi’nde bulunan İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldüğü belirtildi.

HDP’nin Hukuk ve İnsan Hakları Komisyonu Sözcüsü ve Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran’ın yazılı yaptığı açıklamaya göre, ev baskınlarında 53 kişi gözaltına alındı.

“Yerel seçimlere 24 saat kala İstanbul’da çoğu 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde belediye meclis üyesi adayımız olan 53 kişi gözaltına alınmıştır.”

Açıklamada, Adana’da aralarında HDP İl Eş Başkanı Gülseren Tural’ın da bulunduğu dokuz partilinin de tutuklandığı anımsatıldı.

Başaran’ın yaptığı açıklamaya göre, HDP’nin yerel seçim çalışmalarına başladığı günden bugüne kadar 713 gözaltı ve 107 tutuklama yaşandı.

Açıklama sandıklara gitme çağrısıyla son buldu: “Tüm halkımızı sandıklara gitmeye, demokratik direniş tavır ve iradesini sandığa yansıtmaya, demokratik Türkiye mücadelesi kararlılığını sürdürmeye davet ediyoruz.”

HDP’nin yaptığı açıklamanın tamamına BURADAN ulaşabilirsiniz.


Soylu hedef göstermişti: Adana’da dokuz HDP’li tutuklandı