Ana SayfaGüncelSoylu hedef göstermişti: Adana’da dokuz HDP’li tutuklandı

Soylu hedef göstermişti: Adana’da dokuz HDP’li tutuklandı

HABER MERKEZİ – Adana’da, İçişleri Bakanı Soylu’nun tarafından “kozmik oda kurdukları” sözleriyle hedef gösterilen, aralarında HDP İl Eş Başkanı Gülseren Tural’ın da bulunduğu dokuz partili tutuklandı.

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, 20 Mart’ta gözaltına alınan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Adana İl Eş Başkanı Gülseren Tural, Seyhan İlçe Eş Başkanı Hazım Yalçın, Seyhan Belediyesi Meclisi Üyesi Adayı Hüseyin Beyaz, Seyhan Belediyesi eski Meclis Üyesi Enver Ökmen, il yöneticileri M. Sait Eren, Ali Aslan, Yaşar Demir ile HDP üyeleri Ahmet Alak, Mustafa Yıldız, Mehmet Ali Alak, Veysi Alak ve Siraç Alak dün Adana Adliyesi’ne sevk edildi.

12 ismin de savcılıkça ifadeleri alınırken, Veysi Alak adli kontrol şartıyla; Gülseren Tural’ın da aralarında olduğu 11 HDP’li ise “Örgüt yöneticisi olmak”, “Örgüte üye olmak”, “Örgüt adına suç işlemek, yağma yapmak ve tehdit etmek” iddialarıyla tutuklanma talebiyle Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi.

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre hakimlik, Yalçın ile Siraç ve Rıdvan Alak’ı adli kontrol şartıyla serbest bırakırken, aralarında Tural’ın olduğu dokuz HDP’liyi “Örgüt yöneticisi olmak”, “Örgüte üye olmak”, “Örgüt adına suç işlemek, yağma yapmak ve tehdit etmek” iddialarıyla tutukladı.

HDP Adana il binasına söz konusu polis baskının olduğu 20 Mart’ta, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu “kozmik oda kurmuşlar” diye HDP Adana il örgütünü hedef göstermişti.

Adliye önünde açıklama yapan HDP Adana Milletvekilleri Tülay Hatimoğulları ve Kemal Peköz, Soylu’nun talimatıyla partililerin tutuklandığını söyledi.

Hatimoğulları, sayılı gün kala yapılan bu operasyon ve tutuklamanın ‘Cumhur İttifakı’nın seçim kazanma operasyonu olarak tanımladı.