Ana SayfaCezaevleriTutuklu avukatlardan açlık grevini sonlandırma kararı

Tutuklu avukatlardan açlık grevini sonlandırma kararı

HABER MERKEZİ – Aralarında ÇHD Genel Başkanı Kozağaçlı’nın da bulunduğu tutuklu beş avukat 59 gündür sürdürdükleri açlık grevini sonlandırma kararı aldı.

İstanbul Barosu, Kanun Hükmünde Kararname’yle (KHK) kapatılan Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) ve Halkın Hukuk Bürosu (HHB) üyesi avukatlar Selçuk Kozağaçlı, Aycan Çiçek, Behiç Aşçı, Engin Gökoğlu ve Aytaç Ünsal’ın 59 gündür sürdürdükleri açlık grevini sona erdireceklerini açıkladı.

ÇHD Genel Merkezi de Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda “Tutsak avukat arkadaşlarımız, İstanbul Barosu Başkanı Av. Mehmet Durakoğlu ile görüştükten sonra, açlık grevlerini 61. gününde, 25 Mart Pazartesi günü bırakacaklarını açıkladılar” diye belirtti.

İstanbul Barosu’nun internet sitesinden “Meslektaşlarımız Açlık Grevine Son Veriyorlar” başlığıyla yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi.

“İstanbul Barosu Başkanı Av. Mehmet Durakoğlu ile Av. Selçuk Kozağaçlı arasında bugün Silivri Cezaevinde yapılan görüşme sonunda tutuklu meslektaşlarımız tarafından yürütülen açlık grevlerine son verilmesi kararı alınmıştır.

“Meslektaşlarımız İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesi’nde hafta içinde başlayan yargılamalar sürecinde kendilerine destek veren bütün Barolara ve diğer hukuk kurumlarına teşekkür ettiklerini iletmektedirler. Açlık grevleri ile amaçlanan ‘Hukuksuzluğun deşifre edilmesi’ amacına ulaşılmış olduğu ancak gelinen noktada mahkeme kararıyla ortaya çıkan yeni tablonunda ayrıca değerlendirilmesi gereken yeni bir aşamayı oluşturduğu anlaşılmıştır.

“Bu çerçevede İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesi kararı ile ortaya çıkan yeni hukuksuzluklarla mücadele konusunda Baroların ve hukuk kurumlarının verecekleri mücadeleye inanç beslemenin bir uzantısı olarak açlık grevlerinin sonlandırılması kararı alınmıştır.

“İstanbul Barosu soruna birlikte omuz verdiği Barolar ile birlikte meslektaşları için yaptığı mücadeleye kararlılıkla devam edecektir.”


Mahkeme savunma almadan kararını açıkladı, avukatlara ceza yağdı


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Idai kasırgası: Yaşamını yitirenlerin sayısı 600'ü aştı
Sonraki Haber
Tarihten gelen umut Sophie Scholl: "Yarın siz de yargılanacaksınız!"