Ana SayfaEkonomiUniCredit’e göre “Türkiye ekonomisi yüzde 5 küçülecek, jeopolitik kriz tetiklenecek”

UniCredit’e göre “Türkiye ekonomisi yüzde 5 küçülecek, jeopolitik kriz tetiklenecek”

HABER MERKEZİ – İtalya merkezli UniCredit bankasına göre “Türkiye ekonomisi 2019’da yüzde 5 küçülecek, bu da jeopolitik krizi tetikleyecek.”

Britanya merkezli Daily Telegraph gazetesi, son dönemdeki Türkiye ekonomisindeki gelişmelerin değerlendirildiği bir makale yayımladı.

Gazetenin ekonomi ekinin başsayfasında yer verilen makale, “Türkiye’deki kriz gelişmekte olan piyasalar için korku yaratıyor” başlığı taşıyor.

BBC Türkçe’nin haberine göre makalede, Merkez Bankası’nın net rezervlerindeki düşüşe dikkat çekilerek, ekonomide Türkiye’yi bekleyen sıkıntılar şöyle sıralanıyor:

“Capital Economics yatırım şirketinden William Jackson, Türkiye’nin gelişmekte olan piyasalar arasında en zayıf rezervlere sahip ülke olduğunu söylüyor. Kısa vadeli dış borçların net karşılığa oranı yüzde 500 ile kurtarılamaz bir düzeyde. Bankaları ise Nisan, Mayıs ve Haziran aylarında dağ gibi geri ödemeler bekliyor. Asıl kaygı, yabancı bankaların döviz varlıklarını satarak bilançolarını küçültmeleri sonucu kredi daralması yaşanması.”

UniCredit’in öngörüsü

Öte yandan makalede 28 ülkede faaliyet gösteren İtalya merkezli UniCredit bankasının tahminlerine de yer veriliyor.

Makalede, “UniCredit Türkiye’nin bu yıl yüzde 5’lik bir ekonomik daralma yaşayacağını, bunun jeopolitik krizi tetikleyeceğini ve sonunda IMF’den yardım alacağını öngörüyor” ifadeleri yer alıyor.