Ana SayfaDünyaYemen: 2019 yılında 100 bini aşkın kolera vakası tespit edildi

Yemen: 2019 yılında 100 bini aşkın kolera vakası tespit edildi

HABER MERKEZİ – Birleşmiş Milletler, Yemen’de 109 bin yeni kolera vakası tespit edildiğini açıkladı. Salgına aşırı yağışların ve arıtılmamış suların neden olduğu tahmin ediliyor.

Yemen’de 2019 yılı başından bu yana kolera vakalarında artış yaşanıyor.

Birleşmiş Milletler İnsani Yardım Koordinasyon Ofisi (OCHA), Mart ayı ortası itibarıyla yaklaşık 109 bin yeni vakanın bildirildiğini açıkladı.

DW Türkçe’de yer alan habere göre yılın başından bu yana kolera nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısının ise 190’a ulaştığı bilgisi verildi.

OCHA’nın açıklamasına göre, koleraya yakalananların üçte birini beş yaşın altındaki çocuklar oluşturuyor.

Koleranın en sık görüldüğü altı yer arasında ise başkent Sana ve çevresi ile insani yardımların sivillere ulaştırılması bakımından stratejik öneme sahip liman şehri Hudeyde de bulunuyor.

Birleşmiş Milletler, aşırı yağışların koleranın yayılmasının sebeplerinden biri olabileceğini belirtiyor. Kanalizasyon sistemlerinin bakımsızlığı ve sulama için arıtılmamış suyun kullanılması da diğer olası sebepler arasında gösteriliyor.

Kolera hastalığı

Bakterilerin neden olduğu kolera hızla yayılabilen bir hastalık.

Genellikle kirli içme suyu ya da gıdalar aracılığıyla bulaşan hastalık nedeniyle ölümle sonuçlanabilecek bir mide bağırsak enfeksiyonu baş gösteriyor.