Ana SayfaDünyaYeni Zelanda’dan Erdoğan’a: Halkımızın güvenliğini tehlikeye atıyor

Yeni Zelanda’dan Erdoğan’a: Halkımızın güvenliğini tehlikeye atıyor

HABER MERKEZİ – AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yerel seçim mitinglerinde 50 kişinin hayatını kaybettiği saldırının görüntülerine yer vermesine Yeni Zelanda yönetimi tepki gösterdi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 31 Mart yerel seçim çalışmaları kapsamında düzenlediği mitinglerde Yeni Zelanda’daki katliam görüntülerini izletmesine Yeni Zelanda’dan tepki geldi.

Yeni Zelanda Dışişleri Bakanı Winston Peters, bu durumun ülke dışındaki Yeni Zelandalıları tehlikeye atabileceği uyarısında bulundu.

Kabine toplantısından sonra konuşan Peters, “Bu ülkeyi yanlış yorumlayan bu tür her şey -şüphelinin Yeni Zelanda vatandaşı olmadığı da düşünüldüğünde- Yeni Zelanda halkının geleceğini, güvenliğini ve yurt dışındaki insanlarımızı tehlikeye atıyor ve tamamen haksız bir durum” dedi.

Çavuşoğlu ile görüşmede gündeme geldi

Christchurch kentinde 50 kişinin hayatını kaybettiği cami saldırılarının ardından Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Yeni Zelanda’ya ziyarette bulunmuştu.

Peters, mevkidaşı ile yaptığı görüşmede Erdoğan’ın katliam görüntülerini seçim kampanyasında kullanmasını gündeme getirdiğini dile getirdi.

Görüntülerin seçim kampanyasında kullanılmasını yanlış olduğunu Çavuşoğlu’na ilettiğini belirten Peters, “Diğer herhangi bir ülkenin, hatta Türkiye’nin, Yeni Zelanda’yı yanlış yorumlamaması konusunda uzun bir diyalog gerçekleştirdik” ifadelerini kullandı.

Ne olmuştu?

Yeni Zelanda’nın Christchurch kentindeki El Nur ve Linwood camilerine 15 Mart’ta Cuma namazı sırasında düzenlenen silahlı saldırıda 50 kişi yaşamını yitirirken, onlarca kişi de yaralanmıştı.

Cami saldırılarının baş zanlısı ise 28 yaşındaki Avustralyalı Brenton Tarrant isimli bir erkek. Tarrant, saldırı anını sosyal medya üzerinden canlı yayınlamıştı.

Yeni Zelanda’da yetkililerden yapılan açıklamalarda görüntülerin hızla silinmesi uyarısı yapılırken, Cumhurbaşkanı Erdoğan katliamı izleyen günlerde saldırıya ait bazı görüntüleri düzenlediği mitinglerde yayınlamıştı.


Duvar, Amerikanın Sesi
Previous post
Gazeteci Semra Turan yeniden gözaltına alındı
Next post
Burhan Kuzu şikayetçi olmuştu: Müjdat Gezen hakkında zorla getirme kararı